Hypocriete karteljournalisten (Telegraaf) misbruiken fakkeltokkie om FVD de mond te snoeren

Hypocriete karteljournalisten (Telegraaf) misbruiken fakkeltokkie om FVD de mond te snoeren

Afshin Ellian. Bron: PersianDutchNetwork / Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Toen de gestoorde fakkeltokkie Max van den Berg gisteravond bij Sigrid Kaag op de stoep stond wist je: dit gingen tegenstanders van FVD uitbuiten. Want alles dat er gebeurt is altijd de schuld van Forum voor Democratie. Ze willen die partij ten koste van alles verbieden. En ja hoor, meteen nadat Van Den Bergs video online verscheen gingen alle leden van het kartel los op Thierry Baudet en Gideon van Meijeren.

Pieter Klein van RTL Nieuws noemt FVD niet bij naam, maar het is natuurlijk duidelijk over wie hij het heeft. "Zouden degenen die oproepen tot 'verzet' svp eindelijk íets kunnen matigen?" schrijft hij. "Woorden hebben betekenis."

Met andere woorden, als je oproept tot politiek en burgerlijk verzet tegen het systematisch schenden van de grondrechten zorg je ervoor dat mensen met een fakkel voor de deur van Sigrid Kaag staan. Totaal achterlijk natuurlijk, maar Klein krijgt het wél uit zijn vingers.

Ook VVD-poppetje Afshin Ellian doet een duit in het antidemocratische zakje. "Wanneer neemt Thierry Baudet eindelijk verantwoordelijkheid voor het mobiliseren van instabiele mensen," aldus de vader van een prominent VVD-Tweede Kamerlid. "Stop intimideren en bedreigen van politici en opiniemakers!"

Natuurlijk bedreigt Baudet nooit iemand. Datzelfde geldt voor zijn collega's van FVD. En wat betreft die zogenaamde "complotten," dat zijn gewoon keiharde feiten, legt ook Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen uit:

De tweets van Ellian zijn natuurlijk al misselijkmakend, maar wacht! Telegraaf-muppet Nausicaa Marbe maakt het vervolgens nóg erger.

Want, stelt zij, de fakkeloptocht "is direct gevolg van Forum-politici die naast posters van Kaag en Rutte hun aanhang ophitsen om in 'verzet' te komen tegen 'de misdadigers' en beloven ze op te pakken en voor 'tribunalen' te slepen. Direct aanzetten tot geweld dus en zat kwaadgezinden die mee willen doen."

Vervolgens stelt dit mens in een tweede tweet dat FVD bij wet aangepakt moet worden. Dus uh, zeg maar dat, uh, FVD-politici voor het tribunaal gesleept moeten worden.

En de belachelijke Wierd Duk - ook van De Telegraaf trouwens (notice something here?) - is het daar helemaal mee eens:

Als oproepen tot gerechtelijke vervolging "oproepen tot geweld is," dan heeft Marbe zich daar dus zelf ook schuldig aan gemaakt. Ziet ze dat zelf niet of interesseert die hypocrisie haar niet? Als ik het kan inschatten is het tweede het geval: dit gaat niet om ethiek bij deze mensen, maar om macht.

En kijk, nog eentje die wil dat "deze idioten" gestopt worden. "Want dit kunnen we niet ongestraft voorbij laten gaan."

Alweer geldt: als FVD'ers iets zeggen over tribunalen dan is dat "oproepen tot geweld," maar vervolgens roepen kartelianen zélf dat FVD'ers vervolgd moeten worden. Dus ze doen steeds weer letterlijk waar ze de andere kant van beschuldigen.

Je kunt maar tot één conclusie komen: het wangedrag van de geflipte Max van den Berg is voor deze types een middel - een excuus - om FVD de mond te snoeren.

Niemand trapt in de hypocrisie

Gelukkig zijn er behalve kartelianen zelf maar bar weinig mensen die in deze spelletjes trappen. Rapper Kafka stelt bijvoorbeeld dat hij Van den Berg kent. En nee, Van den Berg is niet eens aanhanger van FVD. Hij steunt "Jezus Leeft." Dus als je iemand hiermee in verband wilt brengen dan die groep.

Yernaz Ramautarsing geeft aan dat de enigen die schuldig zijn de daders zijn. Als je dat principe loslaat kom je in een heel enge wereld terecht:

Jan Dijkgraaf doet ook een duit in het zakje. Oké, zegt hij, als Baudet en co. hiervoor verantwoordelijk zijn, wie pakken we dan aan voor de moord op Pim Fortuyn?

Svennus J. Max heeft nog wel meer namen:

Oh, en hoe zat dat recent met de brand/rook/verfbom op het hoofdkantoor van Forum in Amsterdam? Wie houden we daar verantwoordelijk voor? Welke opiniemakers en politici?

Concluderend

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En al die figuren die liegen, bedreigen, en deze situatie met de fakkeltokkie misbruiken om een politieke tegenstander uit te schakelen kunnen zijn zielige opportunisten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer