2023 03 02

BNNVARA herkent zich niet in kritiek op 'Linksom of rechtsom’ debat

Politiekmaa 03 2023, 19:00
Het VVD/PvdA-GL debat ligt onder vuur. Pieter Omtzigt heeft een brief aan de NPO ombudsman geschreven om zijn ergernis te uiten. Geert Wilders en de Telegraaf bekritiseren de NPO. Daarom vindt DDS het tijd om aan de organiserende omroep van het debat, BNNVARA, te vragen hoe zij vinden hoe het gaat. 
Is het niet gek dat u slechts drie partijen uitnodigt voor dit debat? U zult het toch met mij eens zijn dat dit een oneerlijk voordeel oplevert voor de partijen in kwestie?
''In veel van onze eigen programma’s en programma’s van andere omroepen komen in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen politici aan het woord. Zo zijn er in onze tv-talkshows in deze periode bijvoorbeeld ook debatten tussen Eerdmans en Bikker en tussen Paternotte en Van der Plas en bieden we interviews met partijleiders als Kaag en Hoekstra. Vanwege de beperkte ruimte en zendtijd worden er bij ieder programma journalistieke keuzes gemaakt. Daarin verschilt dit debatprogramma niet van andere programma's.'' zegt de persvoorlichter van BNNVARA.
Waarom geeft u deze partijen dit voordeel?
De persvoorlichter van BNNVARA geeft aan: ''PvdA en GroenLinks hebben laten weten te willen samenwerken. Dan vormen zij naast de VVD het grootste blok qua zetels. Voor dit programma is gekozen om deze twee ‘blokken’ tegenover elkaar te zetten. De thema’s die daarbij in ieder geval aan bod komen zijn klimaat, economie, wonen en asiel.''
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het lijkt erop dat Geert Wilders (PVV) er geen traan om laat dat hij niet aan dit wanstaltige debat mag deelnemen en twittert: ''Het zijn allemaal flut debatten omdat de meeste politici flut politici zijn en de pers van Op1 tot Jinek een applausmachine van de macht en gevestigde partijen, nutteloos en irritant.'' De PVV leider maakt hier weer veel vrienden mee bij de mainstream media. Het deert hem niet omdat zijn kiezers hiervan smullen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten