20220125 Tweede Kamer Caroline van der Plas BBB

BoerBurgerBeweging gaat Kamervragen stellen over voedselzekerheid door oorlog Oekraïne: 'Graanschuur van de wereld'

Politiekfeb 27 2022, 11:00
Door de Russische invasie in de Oekraïne zijn de energieprijzen flink gestegen, naast het feit dat deze prijzen door het dak schieten maakt de BoerBurgerBeweging zich ook zorgen over onze voedselzekerheid. Zowel Rusland als Oekraïne staan niet voor niets bekend als de graanschuren van onze wereld.
In een negentiental vragen wil de BoerBurgerBeweging weten of het kabinet is voorbereid op eventuele prijsstijgingen wat betreft de voedselvoorziening. Niet alleen zullen de energieprijzen in ons land de pan uit rijzen, ook de voedselprijzen gaan stijgen.
BBB heeft daarom een negentiental vragen ingediend om de zelfvoorzieningsgraad van de EU in kaart te brengen. De partij stelt onder meer de volgende vragen:
Daarnaast kaart BBB, net als de PVV eerder deze maand, aan dat het onverkoopbaar is dat Nederlandse huishoudens met een lege portemonnee zitten, maar dat de klimaatfondsen tientallen miljarden per jaar binnen slurpen. Energiearmoede in Nederland wordt met de maand een urgenter probleem, een probleem dat mede is ontstaan door het klimaatbeleid en door de oorlog van Rusland alleen maar groter dreigt te worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten