Screenshot 2021 08 14 at 084906

Boeren geven Den Haag massaal de middelvinger: 68 procent zou nu BoerBurgerBeweging stemmen

Politiekokt 21 2021, 17:24
Het nieuws waarvan je wist dat het zou komen: slechts twee procent van de boeren heeft nog vertrouwen in de politiek. De overgrote meerderheid heeft dat niet meer. En zo'n 68% van de boeren zegt bij de volgende verkiezingen op de BoerBurgerBeweging van Caroline van der Plas te stemmen. Het CDA is voor boeren nu dus een non-partij.
"Nederlandse boeren hebben hun geloof in de overheid volledig verloren," bericht mediakartelkrant De Volkskrant. "Van de veehouders zegt slechts 2 procent nog vrij veel vertrouwen te hebben in de overheid, 70 procent heeft geen vertrouwen meer. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden zou 68 procent van de veehouders op de BoerBurgerBeweging (BBB) stemmen en daarmee het CDA (4 procent) wegvagen als boerenpartij."
Deze resultaten zijn het gevolg van een onderzoek dat I&O Research heeft gedaan in opdracht voor de krant van socialistisch Nederland. Het doel was te achterhalen hoe boeren denken over de politiek. Nou, de resultaten mogen er zijn. Slechts 5% van de boeren heeft nog wat vertrouwen in het ministerie van Landbouw (welke gestoorde gekken vormen die 5%?). En slechts 9% denkt nog iets van positief over minister Carola Schouten (zelfde vraag hier).
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Boeren nemen de leiding. Maar uiteindelijk moeten we op een punt komen waarop álle Nederlanders klaar zijn met Den Haag. Want die types hebben niet alleen lak aan de boeren en hun lot, maar ook aan dat van alle andere burgers. Laat dat maar eens goed tot je doordringen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten