geert wilders pvv 9o1a6680

Breek! PVV komt met wetsvoorstel om btw om boodschappen AF TE SCHAFFEN

Politiekmrt 02 2023, 19:00
De PVV is vandaag met een prima wetsvoorstel te komen: het voorstel verlaagt, als het wordt aangenomen en dus wet wordt, de btw op "basisgoederen" namelijk naar 0%. Met andere woorden, de btw op boodschappen komt geheel te vervallen. Het is een noodzakelijke stap om het leven weer betaalbaar te maken.
"Vandaag dient de PVV de Wet betaalbare boodschappen in," legt Geert Wilders uit. "Een initiatiefwet van collega’s Van Dijck en Mulder om de BTW op boodschappen op 0% te zetten."
Met andere woorden, die twee heren hebben hieraan gewerkt. En vergis je niet. Een wetsvoorstel is écht heel veel werk. Hier zijn de heren ongetwijfeld minstens een kwartaal druk mee bezig geweest. Vandaar ook dat je zelden ziet dat kleinere partijen (SGP, BBB, BVNL) met een wetsvoorstel komen. Ze hebben er de mankracht gewoon niet voor.
"Goed voor de koopkracht van de Nederlander in een tijd van dure boodschappen en hoge inflatie!" zegt de PVV-leider daarop wat natuurlijk helemaal klopt.
De wet kan hier gelezen worden.
Dat deze wet op een opportuun moment komt moge duidelijk zijn. De prijzen van boodschappen zijn de afgelopen twee jaar helemaal uit de hand gelopen. De autoriteiten schuiven dat steevast af op 'Rusland,' maar dat is onzin. De prijsstijgingen begonnen daarvoor al - en zijn mede veroorzaakt door continue lastenverzwaringen van de kabinetten Rutte.
Hele horden Nederlanders bedenken zich wel tweemaal voor ze een supermarkt in stappen. Maar ondertussen verdient Vadertje Staat maar liefst 5,6 miljard euro aan levensmiddelen. Dat zijn producten die mensen nodig hebben om te overleven.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Natuurlijk is dit de enige juiste manier om iets aan dit probleem te doen. Ik weet zeker dat een partij als FVD het voorstel van harte zal steunen. BVNL vast ook. BBB? Ook wel denk ik. Maar dan is het uiteindelijk aan de kartelpartijen. En wat dat betreft vrees ik toch dat ze op het laatste moment tegen stemmen. Want stel je voor dat Dictatortje Staat wat minder te makken heeft. Brr! Daar moet je niet aan dénken!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten