Screenshot 2021 06 25 at 010330

Caroline van der Plas hekelt landsadvocaat die 'vergunningen boeren wil afpakken': 'Beseft minister wat dit doet met rechtvaardigheidsgevoel?'

Politieksep 14 2021, 12:30
BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas heeft zojuist een debat aangevraagd naar aanleiding van een anti-boerenbrief van de landsadvocaat. Om het stikstofprobleem aan te pakken in Nederland pleit de landsadvocaat voor het afpakken van vergunningen - wat wel verdacht veel lijkt op onteigening. Van der Plas wil zo snel mogelijk duidelijkheid van de minister. Was het namelijk een persoonlijke opdracht van de minister zelf of speelt er meer?
Je zou als boerengezin maar lezen dat nota bene de landsadvocaat pleit voor het afpakken van je beroepsbestaan. In Nederland is dit helaas werkelijkheid geworden. De landsadvocaat is van mening dat de overheid bij machte moet zijn om vergunningen van boeren te kunnen afpakken om zo de stikstofuitstoot te verminderen. De BoerBurgerBeweging wil uiteraard zo snel mogelijk opheldering over deze pittige en bizarre uitspraken.
https://twitter.com/BoerBurgerB/status/1437680392060932096?ref_src=twsrc%5Etfw
De partij van Caroline van der Plas wil zo snel mogelijk opheldering krijgen, want beseffen de landsadvocaat en de minister wel wat zo'n bizarre uitspraak doet met de rechten van boeren in Nederland? Waarschijnlijk niet. Voor de klimaatreligie mag alles wijken, zo lijkt het. De landsadvocaat lijkt het weinig te kunnen schelen dat hij de botte bijl hanteert. Maar door met dit soort advies op de proppen te komen mag het ministerie van Landbouw zich nu wel gaan verantwoorden tegenover BBB.
https://twitter.com/BoerBurgerB/status/1437681849132781570?ref_src=twsrc%5Etfw

Caroline van der Plas wil snel duidelijkheid

Ondanks de gedane beloftes blijft het pesten van boeren vanuit de overheid de normaalste zaak van de wereld. Het pleiten voor het toestaan van afpakken van bestaande vergunningen bewijst dit maar. Hoe almachtig wil men de overheid maken wat betreft het 'beschermen' van het klimaat?
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Als dit soort praktijken 'normaal' gaan worden, wie weet wat de toekomst dan zal brengen. De overheid die zal gaan bepalen welke beroepen wel 'schoon' zijn en welke niet, wat toch wel de verwezenlijking is van een dystopie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten