20220228 Debat over situatie in Oekraïne Hoekstra 2

CDA-leider Wopke Hoekstra denkt niet aan opstappen: "Het CDA moet met een antwoord komen op het signaal van de kiezer"

Politiekmaa 21 2023, 17:00
Na de dramatische verkiezingsnederlaag van het CDA heeft partijleider Wopke Hoekstra aangegeven niet van plan te zijn om op te stappen. Hij stelt dat hij voldoende steun ervaart binnen de partij, maar benadrukt dat er na zo’n uitslag niet zomaar overgegaan kan worden tot de orde van de dag.
Op dinsdag komt de CDA-top bijeen voor crisisberaad om te praten over de gevolgen van de verkiezingsnederlaag. Hoekstra erkent dat er veel emotie en verdriet is binnen de partij en dat de uitslag laat zien hoe groot de kloof is tussen Den Haag en de rest van het land. Volgens hem is er echt iets aan de hand in de samenleving.
Binnen het CDA is er al langer kritiek op de combinatie van het partijleiderschap en Hoekstra’s baan als minister van Buitenlandse Zaken. Toch laat hij weten niet van plan te zijn om te stoppen als partijleider. Hij zegt steun te ervaren vanuit de partij en heeft ook niet overwogen om af te treden als minister. Hoekstra benadrukt dat het CDA met een antwoord moet komen op het signaal van de kiezer. Op de vraag of dat antwoord wel van deze regeringscoalitie kan komen, reageert hij zoals we Hoekstra kennen met veel woorden zonder daadwerkelijk iets te zeggen.
Volgens hem kan het niet "business as usual" zijn en draait democratie in essentie om het zo goed mogelijk dienen van de bevolking. De bevolking heeft het CDA een glashard signaal gegeven en daar moet volgens Hoekstra een antwoord op komen. De verkiezingsnederlaag van het CDA kwam niet als een verrassing. Hoekstra is vastberaden om het CDA door deze crisis te leiden en een antwoord te vinden op het signaal van de kiezer.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten