jan swillens 2017

Commandant Landstrijdkrachten waarschuwt voor sabotage vanuit Rusland: "Heel serieus"

Politiekmei 26, 21:00
Op zondagochtend ontving WNL-presentator Rick Nieman Jan Swillens, de voormalige directeur van de MIVD en huidige Commandant Landstrijdkrachten, als gast. Swillens reageerde op een bericht in De Telegraaf waarin de NCTV waarschuwt voor dreiging van sabotage vanuit Rusland in Nederland.
Swillens zegt dat we de situatie "heel serieus" moeten nemen. Daar voegt hij aan toe dat er gewaarschuwd is dat “Russische schepen op de Noordzee aan het uitzoeken waren hoe windmolenparken worden aangestuurd en hoe je dat wellicht ook kan verstoren.” We moeten er natuurlijk niet aan denken dat Rusland besluit onze windmolens te saboteren!
We moeten als Nederland ons voorbereiden op dergelijke acties vanuit Rusland waarbij er zelfs wordt gesuggereerd dat er brandstichting kan plaatsvinden of dat logistieke aanvoerstromen worden gesaboteerd. “Dat zijn heel voor de hand liggende activiteiten waarbij de Russen proberen het bevoorraden van Oekraïne te verstoren.” Swillens gaat nog een stap verder en suggereert zelfs dat ook onze infrastructuur onder vuur kan komen te liggen wanneer de spanningen in Oekraïne verder zouden oplopen. “Daar zijn voorbereidingshandelingen voor nodig die nu plaatsvinden.”
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we ons KAPOT GESCHROKKEN dat de PVV opeens wil dat Oekraïne lid wordt van de EU. Dat is ONACCEPTABEL. Daarom zijn wij een petitie gestart: "PVV sta PAL tegen EU-lidmaatschap Oekraïne - Geert, kies voor NEDERLAND!" Teken deze petitie VANDAAG NOG en zet DRUK op Wilders en zijn PVV om Oekraïne BUITEN de deur te houden!
Op het eerste oor lijkt het allemaal wéér bangmakerij, want laten we wel wezen: Rusland die windmolens gaat saboteren in Nederland, terwijl ze hun handen vol hebben aan de oorlog die gaande is in Oekraïne, lijkt toch in alles niet héél erg logisch. Daarbij, een windmolen meer of minder wordt niemand slechter van. Die ellendige dingen zijn een doorn in het oog en slecht voor de flora en fauna op de Noordzee.
Daarnaast is het misschien de overweging waard om ons als Nederland überhaupt niet te mengen in dit conflict. Maar helaas, ook met het nieuwe, aanstaande kabinet lijkt hier weinig in te gaan veranderen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten