20211107 Corona demonstratie 063

Cornelis van den Berg: manifest tegen het fascisme

Politiekjan 01 2022, 12:00
DE SUCCESVOLLE LEUGEN IS HET BEWIJS VAN HET VAKMANSCHAP VAN DE FASCISTISCHE POLITICI.
13 TEGENSTAND EN VERZET
Op advies van Mussolini proberen fascisten alles listig te organiseren en zo geruisloos mogelijk uit te voeren zoals sluipmoordenaars doen. Maar niet alles verloopt zoals in het voorbereidingstraject van de fascisten bedacht en voorzien is.
Overal ontstaan lokale samenwerkingen, communicatietrajecten en organisaties van een alternatieve samenleving, van mensen die weigeren zich kapot te laten maken. Zij werken aan het herstel van de vrijheid. De groep van de passieve onwetenden wordt kleiner en als maar groter die van de nee zeggende mensen in toenemend verzet.
Naarmate de tegenstand en het verzet groeien, worden de fascisten nerveuzer. Ze grijpen naar zwaardere middelen, waardoor steeds meer mensen gaan voelen en beseffen dat zij in het nauw worden gebracht, in hun bestaan worden bedreigd.
De fascisten komen in de schijnwerpers te staan. De mensen worden wakker. Ze mobiliseren via platforms van het internet. Ze gaan massaal de straat op, werpen blokkades op. BOA's slaan op de vlucht. Camera's en digitale controlesystemen worden vernietigd. De politiemacht verbrokkelt doordat agenten overlopen. Het leger wordt ingezet, maar weigert op eigen mensen te schieten. Kabinetsleden, parlementariërs en burgemeesters zien de bui hangen en duiken onder.
Fascisten zijn bang voor vrijheid. Maar nog banger zijn zij voor de volhardende weigering van burgers om slachtoffer te worden en voor de toorn die hen zal treffen wanneer zij het onderspit delven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten