Cornelis van den Berg: manifest tegen het fascisme

Cornelis van den Berg: manifest tegen het fascisme

De demonstratie tegen de fascistische coronaregels van het kabinet op 7 november 2021, op het Malieveld in Den Haag. Bron: De Dagelijkse Standaard (eigen foto)

DE SUCCESVOLLE LEUGEN IS HET BEWIJS VAN HET VAKMANSCHAP VAN DE FASCISTISCHE POLITICI.

13 TEGENSTAND EN VERZET
Op advies van Mussolini proberen fascisten alles listig te organiseren en zo geruisloos mogelijk uit te voeren zoals sluipmoordenaars doen. Maar niet alles verloopt zoals in het voorbereidingstraject van de fascisten bedacht en voorzien is.
Overal ontstaan lokale samenwerkingen, communicatietrajecten en organisaties van een alternatieve samenleving, van mensen die weigeren zich kapot te laten maken. Zij werken aan het herstel van de vrijheid. De groep van de passieve onwetenden wordt kleiner en als maar groter die van de nee zeggende mensen in toenemend verzet.
Naarmate de tegenstand en het verzet groeien, worden de fascisten nerveuzer. Ze grijpen naar zwaardere middelen, waardoor steeds meer mensen gaan voelen en beseffen dat zij in het nauw worden gebracht, in hun bestaan worden bedreigd.
De fascisten komen in de schijnwerpers te staan. De mensen worden wakker. Ze mobiliseren via platforms van het internet. Ze gaan massaal de straat op, werpen blokkades op. BOA's slaan op de vlucht. Camera's en digitale controlesystemen worden vernietigd. De politiemacht verbrokkelt doordat agenten overlopen. Het leger wordt ingezet, maar weigert op eigen mensen te schieten. Kabinetsleden, parlementariërs en burgemeesters zien de bui hangen en duiken onder.
Fascisten zijn bang voor vrijheid. Maar nog banger zijn zij voor de volhardende weigering van burgers om slachtoffer te worden en voor de toorn die hen zal treffen wanneer zij het onderspit delven.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties