ollongren

D66 komt met tenenkrommend campagnefilmpje over de Oekraïneoorlog: Ollongren noemt het een dilemma!

Politiekfeb 24 2023, 12:00
Het is vandaag precies een jaar geleden dat de oorlog in Oekraïne is begonnen. De NAVO en Rusland vechten in Oekraïne een bloedige proxyoorlog uit die alleen maar verliezers kent. Natuurlijk vond het mediateam van D66 het gepast om vandaag met een tenenkrommend promofilmpje te komen waarin wordt uitgelegd waarom deze kansloze exercitie voort moet duren. 
Er zijn twee keuzes je kan deze oorlog laten voortduren of de-escaleren. D66 kiest samen met de rest van het partijkartel ervoor om de oorlog voort te laten duren. Ga dus niet lopen acteren dat het een dilemma is voor Den Haag. Dit laat weer eens zien dat D66 de kiezer totaal niet serieus neemt. En zelfs minacht.
Het is hallucinant om te zien hoe D66 de geschiedenis naar de aanloop naar het treffen tussen de NAVO en Rusland aan het herschrijven is. De oorlog is niet begonnen op de Krim maar op het Maidanplein in Kiev in 2013 toen wijlen VVD'er Hans van Baalen en Guy Verhofstadt de Oekraïense bevolking aan het ophitsen waren om zich aan te sluiten bij de EU en af te rekenen met de pro-Russische president Janoekovytsj. Poetin ziet dit als westerse inmenging in Russische aangelegenheden.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ollongren voert ook aan dat de oorlog in de Donbas al jaren bezig is. Dat klopt maar vertel dan wel het complete verhaal. Kiev is vanaf 2014 stelselmatig bezig om etnische Russische minderheden te onderdrukken in de Donbas. Met de hulp van de NAVO vecht Oekraine vanaf 2014 een bloedige oorlog uit in Oost-Oekraine. MH17 is ook niet plotseling uit de lucht geschoten. Kiev had haar verantwoordelijkheid moeten nemen en het gehele Oekraïense luchtruim moeten sluiten voor het internationale vliegverkeer. D66 verzwijgt dit bewust. Gelukkig hebben niet alle Nederlanders last van een slecht korte termijngeheugen als je de reacties leest op Twitter. Veel Twitteraars wijzen Ollongren daar fijntjes op.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten