Screen Shot 2022 11 25 at 102344

De afbraak van ouderenzorg: GroenLinks wil dat ouderen ándere ouderen gaan verzorgen. Want personeelstekort

Politieknov 25 2022, 11:00
In een "complex" in Hilversum zijn er fitte ouderen die voor niet-fitte ouderen zorgen. Omdat er te weinig personeel is. Maar de mensen achter het 'complex' én politici - van GroenLinks - schamen zich daar niet voor. Nee, ze vinden het een geweldige situatie.
Bij Nieuwsuur was er gisteravond een item over een ouderencomplex in Hilversum. Kasplantjes - ouderen die echt niets meer kunnen en in een verzorgingstehuis thuishoren - wonen daar... maar er wonen ook 'fitte ouderen.' Waarom? Nou, zodat die 'fitte ouderen' lekker voor de ouderen kunnen zorgen die niets meer kunnen en volledig afhankelijk zijn van de steun van derden.
Het item is natuurlijk één groot reclameblokje voor het tehuis. Want, vergis je niet, dit is de richting die de politiek én de media (ze zijn één en hetzelfde) uit willen.
Leuk he, al die positieve beelden, ouderen die blij met elkaar spelletjes spelen, managers die opscheppen hoe geweldig het is. Maar zagen jullie ook die ene clip van hoe een 'fitte oudere' een man 'helpt' die niet voor zichzelf kan zorgen... en die buitengewoon geïrriteerd reageert? "Ik slaap nog," zegt die echte oude man. Niet zo gek dat hij dat zo zegt, want hij wordt natuurlijk gewoon gebruikt als reclame-acteur - maar dan zonder zijn toestemming.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Dat dit is hoe de politiek het wil gaan doen is alleen al duidelijk doordat Nieuwsuur er zo blij over bericht. Dat zouden ze anders niet doen. Maar dat wordt nog eens duidelijker doordat GroenLinks-Kamerlid Corinne Ellemeet het bevestigt (hoewel ze daar voor de goede orde ook nog even bijzet dat ze ook wel vindt dat er meer personeel moet komen. "We moeten én, én, én doen," zegt ze.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Even voor de duidelijkheid: nee. We moeten 'fitte ouderen' niet dwingen 'niet-fitte ouderen' te verzorgen. Dat moet overgelaten worden aan familie en als die dat niet kan, dan moet er betaalde verzorging komen. Van experts. Van mensen die precies weten hoe je omgaat met mensen van die leeftijd. Niet van 'fitte ouderen' die maar ingezet worden omdat er gewoon - helaas! - niet genoeg personeel is.
Wat zijn we toch diep gezonken als maatschappij dat we dit laten gebeuren. Ziek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten