screen shot 2022 09 21 at 11

De Telegraaf: 'Een barrage van raketten op Oekraïne! Drie in Kiev, twee in Charkov'

Politiekokt 18 2022, 12:00
De media berichten vandaag dat de Russen 'hevige aanvallen' uitvoeren op Oekraïense doelen. Met name grote Oekraïense steden zouden 'zwaar' onder vuur genomen worden. President Zelensky roept dan ook dat Rusland weer eens 'terrorisme' pleegt. Alleen blijkt uit de cijfers toch een ietwat ander beeld.
Natuurlijk, oorlog is nooit leuk. Sterker nog, het is altijd zwaar vervelend. Zelfs als er maar een paar raketten worden afgevuurd is de kans groot dat er minstens een paar burgers het leven laten. En dat is gewoon vreselijk.
Alleen wordt er wat de oorlog in Oekraïne betreft toch wel een tikkeltje overdreven. Zo bericht De Telegraaf vandaag dat er "hevige Russische aanvallen op Russische steden" zijn. Daarbij wordt Zelensky ook geciteerd, die roept dat het allemaal verschrikkelijk is. "Ze doen wat ze het beste kunnen: burgers terroriseren en doden," aldus die vrijwel zeker verantwoordelijk was voor de autobom op de brug naar De Krim. 
Het doelwit van de aanvallen? Vrijwel zeker de energieinfrastructuur van Oekraïne. Amerika heeft de afgelopen decennia laten zien dat, als je een oorlog begint, je die centra als eerste aanvalt. Dat deden de Amerikanen onder meer in Afghanistan en Irak op bijzonder succesvolle wijze. Rusland deed dat tot nu weinig tot niet, maar na de eerder genoemde terreuraanval lijkt het Russische beleid een beetje gewijzigd te zijn. Opeens pakken ze dat soort centra wél.
Maar het is wel erg opmerkelijk dat Westerse media deze aanvallen grootschalig en hevig noemen. Want als je het artikel op de website van De Telegraaf doorleest zie je namelijk dat het gaat om:
a) Drie inslagen in Kiev
b) Twee "explosies" in Charkov
c) Drie "explosies" in Mykolajiv
Daarbij wordt gemeld dat er wel één appartementencomplex is dat geraakt werd. Dat is voor de betrokkenen natuurlijk vreselijk. Laat daar geen misverstand over bestaan. Maar het is totale gekte om net te doen alsof dat "hevige" aanvallen zijn.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Wat wél hevige aanvallen zijn? Nou, kijk even naar deze beelden van de Amerikaanse aanval op Irak. 

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Deze aanvallen werden uitgevoerd door de VS, die gesteund werd door een groot Westers bondgenootschap waar Nederland ook deel van uitmaakte. Wat je op deze beelden heel duidelijk ziet is het enorme aantal raketten dat Baghdad in 2003 totaal vernietigde. Een miljoenenstad. Niet met drie, vier, of vijf explosies in één nacht tijd, maar met heel wat meer. 
Je kunt het heel naar en vervelend vinden wat er in Oekraïne gebeurt (omdat je sowieso tegen oorlog bent), maar deze aanvallen "hevig" noemen is natuurlijk je reinste flauwekul. Vergeleken met hoe moderne oorlogen normaal gesproken gevoerd worden is het gewoon helemaal niet hevig. 
De vraag is: waarom doen de media wél alsof dit de Russische versie van de Irakoorlog is terwijl iedereen met ogen in het hoofd kan zien dat dit niet zo is?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten