De wereld spreekt SCHANDE van bruut politiegeweld bij coronademonstratie: "Dit is tirannie"

De wereld spreekt SCHANDE van bruut politiegeweld bij coronademonstratie: "Dit is tirannie"

GuerillaReporters op Twitter.

In de hele wereld is geschokt gereageerd op het brute geweld dat de politie zondag gebruikte tegen vreedzame coronademonstranten. Populaire Amerikaanse commentatoren noemen het "tirannie," in Oost-Europa eist men een "diepgaand onderzoek," en de speciale afgezant van de VN voor martelen vraagt mensen "bewijs in te zamelen" van deze misdaden tegen de menselijkheid.

Het was ongelooflijk om te zien gisteren: 10.000 of meer vreedzame demonstranten werden totaal in elkaar geslagen door doorgesnoven ME'ers en andersoortige politietuig. Ze deden niets, behalve opkomen voor hun grondrechten. Hun beloning was niet alleen een pak slaag, maar ook arrestatie, en zelfs beten door agressieve, valse honden.

De wereld reageert: "Schande!"

In het buitenland heeft men geschokt gereageerd op deze beelden. De invloedrijke Amerikaanse onderzoeksjournalist Andy Ngo heeft de beelden gedeeld en legt uit dat het geweld afkomstig is van een "linkse burgemeester."

Voormalig CIA-analyst en nu journalist Buck Sexton reageert daar op door te stellen dat "het geen overdrijving is om dit tirannie te noemen. Deze video is de definitie van tirannie. Je ziet het. Kijk niet weg. Kijk het recht in het gezicht, wees woest, en onthoud het."

In de Visegrad landen schrikken ze zich ook het leplazerus. "We maken ons enorm zorgen over de staat van de rechtsstaat in Nederland. Dit vraagt om een snel en grondig onderzoek."

In Rusland denken de media er net zo over, en ja dat wil wat zeggen:

Auteur Michael P. Senger verbaast zich er ook over:

"Waag het niet te demonstreren tegen de overheid"

En radiopresentator Steve Deace concludeert dat je in Amsterdam zo decadent mag leven als je wilt... zolang je maar waag het niet te demonstreren tegen de overheid. Doe je dat wel, dan word je totaal in elkaar geslagen en kapotgebeten door wilde honden:

De beroemde Canadese psycholoog Jordan B. Peterson is furieus. "Zie je dit, mensen, dat deze demonstranten aangevallen worden door HONDEN? ZIE JE DIT?"

In twee vervolgtweets gaat hij verder: "EN GESLAGEN MET STOKKEN? IN AMSTERDAM? IS DIT WAAR WE NAARTOE GAAN?" Hij sluit af met de woorden: "Femke Halsema, linkse burgemeester van Amsterdam, dit is jouw schuld."

In een andere tweet schrijft Peterson: "Dit is Amsterdam. Een prachtige, vreedzame stad. Dit is wat er gebeurt als je vertrouwt op geweld in plaats van morele overreding. En je doet het eerste als je redenering zwak en corrupt is. Wat gaan jullie nu doen, medische fascisten?"

VN Rapporteur voor Martelingen wil ingrijpen

Het is zo erg en schrijnend wat er gisteren gebeurd is dat Nils Melzer - de speciale VN Rapporteur voor Martelingen - mensen oproept om hem meer bewijs te geven van misdaden tegen de menselijkheid door de politie. Want hij gaat ons land dit jaar bezoeken om dit vervolgens aan de kaak te stellen.

Tribunalen

Ook aan Amerikaanse rechtenfaculteiten hebben professoren het er nu over dat tribunalen maar eens moeten kijken naar de mishandeling van burgers. Kijk maar naar deze (cynische) tweet van Harvard-rechtenprofessor Adrian Vermeule.

(Het cynische is natuurlijk dat Vermeule beseft dat er nooit een tribunaal naar zal kijken, terwijl dat wel moet. Nee, tribunalen zijn er alleen voor Oost-Europeanen. West-Europese heersers kunnen doen en laten wat ze willen blijkt steeds weer)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Wat er gisteren gebeurde in Amsterdam is bij de beesten af. Hele horden buitenlanders zien dat ook. Maar de enigen die er geen enkel probleem mee hebben dat onze burgers in elkaar worden geslagen door geschifte ME-stoottroepen? Onze eigen politici en media. Ziek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties