screen shot 2024 06 18 at 123810jpg

Eerste aanvaring tussen Premier Schoof en Wilders is een feit: spanningen zichtbaar in nieuwe coalitie

Politiekjul 04, 20:00
De eerste aanvaring tussen premier Dick Schoof en Geert Wilders tijdens het debat over de regeringsverklaring is een feit. PVV-leider Geert Wilders haalde fel uit naar de kersverse premier en noemde zijn optreden "slappe hap". Volgens Wilders heeft Schoof zich laten ringeloren door links en heeft hij nagelaten om zijn eigen mensen te verdedigen.
Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren had eerder gezegd dat er twee "racisten" in het kabinet zitten. Wilders verwachtte dat premier Schoof hier direct krachtig afstand van zou nemen. "Het valt mij tegen: ik had gehoopt en ook verwacht dat u zou zeggen: er zitten geen racisten in mijn kabinet. Uw mensen zijn weggezet en u hebt daar niet op gereageerd," aldus Wilders.
Premier Schoof verdedigde zich door te zeggen dat hij wel degelijk had verklaard dat er geen racisten in zijn kabinet zitten, maar dit was voor Wilders niet genoeg. "Normeren werkt twee kanten op," benadrukte Wilders.
Volgens hem moet een premier niet slechts zijn eigen woorden bepalen, maar ook krachtig stelling nemen als zijn mensen worden aangevallen. Wilders noemde het optreden van Schoof "slappe hap" en benadrukte dat hij van de minister-president verwacht dat hij direct en duidelijk afstand neemt van dergelijke beschuldigingen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
Deze eerste clash toont direct aan dat er flinke spanningen heersen binnen de nieuwe coalitie. Wilders heeft duidelijk geen geduld voor zwak leiderschap en zal Schoof blijven aanspreken op wat hij ziet als tekortkomingen. De vraag is hoe lang deze coalitie standhoudt onder dergelijke interne spanningen en of premier Schoof de kracht kan vinden om stevig op te treden tegen zowel interne als externe aanvallen. De politieke arena is nu officieel geopend en het belooft een hobbelige rit te worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten