whatsapp image 2024 07 04 at 205149

Kijk! Thierry Baudet en Geert Wilders staan pal achter Fleur Agema: "Dit is een heksenjacht!"

Politiekjul 04, 19:00
Uren en nog eens urenlang werd Fleur Agema vandaag door het slijk gehaald door de linkse kartelpartijen. Het was werkelijk gestoord om te zien. Maar na enige tijd stond één politicus op om haar te verdedigen. Thierry Baudet. Toen hij dat gedaan had stond Geert Wilders een uur later ofzo uiteindelijk ook op en ging hij los. "Dit is een heksenjacht op PVV'ers!" zei hij terecht.
Het was bizar om te zien wat er vandaag gebeurde. Fleur Agema werd totaal afgezeikt door het linkse partijkartel omdat ze een tweet had geplaatst met daarin screenshots van twee uitspraken van Femke Halsema over de hoofddoek. In één interview zei ze te hopen dat alle islamitische dingen dat ding "zouden afslingeren." Maar in het andere screenshot was ze opeens helemaal pro-hoofddoek. Buitengewoon merkwaardig, natuurlijk, en 100% bewijs dat dit puur opportunisme is voor de GroenLinks-vrouw.
Agema voegde daar geen eigen woorden aan toe. Niet eens een emoji. Het waren twee screenshots van uitspraken van Halsema. Niet meer, niet minder.
Maar, oh jee, wat was het erg volgens links. Ze moest haar tweet deleten! Premier Schoof moest haar aanpakken! Dit kon zo niet!
In plaats van het weg te lachen ging Schoof door de knieën. Hij liet de vergadering schorsen door Kamervoorzitter Bosma. Uiteindelijk kwam hij terug en liet hij weten dat Agema voortaan niet meer zou twitteren tijdens debatten. Oh ja, en hij herhaalde iets van vijftig keer dat het kabinet niets tegen hoofddoeken heeft. Sterker nog, ze vinden die hoofddoeken hartstikke leuk! Geweldig mooi! Vrijheid, blijheid!
Het was een schande. Zeker omdat de linkse kartelpartijen daarop geen gas terugnamen, maar er juist extra hard ingingen. Ze roken bloed en dachten of Schoof weg te kunnen sturen ´óf Agema eruit te kunnen gooien. En dus gingen ze maar door.

Baudet: linkse hypocrisie

Iedereen dacht dat Geert Wilders zou opstaan. Maar dat deed hij niet. Het was FVD-fractieleider Thierry Baudet die ingreep en het voor Agema opnam. Dat deed hij op bijzonder sterke wijze.
De aanvallen op Agema, zei Baudet, waren volstrekt bezopen en hypocriet tot op het bot. Inhoudelijk was er niets mis met de tweet. Agema zei niets terug. "Ik schaam me voor al die hypocriete linkse tranen hier," aldus Baudet. "Agema heeft niets misdaan."
Daarop vatte hij de tweet samen. Agema's punt, zei Baudet, dat het duidelijk is dat er ook op links altijd debat is geweest over de hoofddoek. "Het staat haar vrij om hierover te tweeten."
En trouwens, ging hij verder, je mag ook best de mening hebben dat je niet een hele straat "vol met hoofddoeken" wil zien. "Dat is een legitiem standpunt... Ik vind het ook goed dat ze van zich laat horen."

Wilders: heksenjacht!

Het duurde lang - te lang - maar uiteindelijk besloot Geert Wilders óók om in te grijpen. Je moest er veel te lang op wachten, maar toen hij dan eenmaal opstond was het wél echt sterk. IJzersterk.
Hij had de tweet van Agema laten uitprinten door zijn assistent zodat hij de teksten die ze tweette - uitspraken van Halsema - beter kon lezen. Zijn conclusie? Agema deed niets verkeerd.
"Wat hier al een tijdje aan de gang is, is een heksenjacht. Een heksenjacht met name van de linker kant van de Kamer op bewindslieden van de PVV. Dát is wat er hier gebeurt," zei Wilders.
Daarop legde hij uit dat dit eerder gebeurde met Marjolein Faber en daarna met Reinette Klever, en nu dus blijkbaar ook met Agema. Ondanks al hun excuses en terugtrekkingen zijn ze steeds weer aangevallen door het linkerdeel van de Kamer. "Die wilden gewoon dat barbertje moest hangen," aldus Wilders.
"Datzelfde gebeurt nu met Agema. Ook daar is een hetze aan de gang over een tweet die ze heeft gestuurd. Ook dat is een heksenjacht," legde de PVV-baas uit. "Zij heeft niet meer gedaan dan een artikel geretweet van mevrouw Halsema van GroenLinks die ooit heeft gezegd, 'ik kan niet wachten op het moment waarop vrouwen hun hoofddoek zullen afslingeren. Ik zie het liefst elke vrouw hoofddoekloos'."
Vervolgens heeft Halsema vandaag een Instagrampost geschreven waarin ze Esmah Lahlah van GroenLinks-PvdA een compliment gaf omdat die in de Kamer de hoofddoek verdedigde. Nogal hypocriet en opportunistisch, natuurlijk. Agema zette, aldus Wilders, die twee totaal verschillende uitspraken van Halsema naast elkaar... en deed verder niets.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
"Wat Agema heeft gedaan is twee feitelijkheden naast elkaar gelegd. Niet haar eigen mening, ze heeft niet gezegd, dit mag allemaal niet van mij, die hoofddoeken. [Dat heeft ze] allemaal niet gedaan. Maar wat gebeurt er nu? Vanuit alle kanten, maar vooral vanuit links, wordt er gesuggereerd dat mevrouw Agema iets totaal fouts heeft getweet, en wordt haar dat verweten en moet ze haar tweet terugnemen," ging Wilders verder.
"Nou, ik hoop dat ze die tweet niet terugneemt want ze heeft niets, maar dan ook echt helemaal niets verkeerd geretweet," zei de PVV'er daarop om af te sluiten met de woorden dat deze zieke heksenjacht op PVV-bewindspersonen "een keer moet ophouden."
"Dit is een heksenjacht op leden van de PVV die minister zijn," stelde Wilders terecht, "en dat verwerp ik. Voor Fleur Agema neem ik het altijd, honderd procent op!"

VVD en BBB laten PVV vallen

Het was werkelijk bizar om te zien wat er vandaag gebeurde, zeker omdat VVD'er Dilan Yesilgöz en BBB'er Caroline van der Plas zich tegen Agema keerden. Ze hadden het prima voor haar op kunnen nemen, maar deden dat niet. Sterker nog, ze beschuldigden haar zelfs van amateurisme.
Gelukkig waren daar Baudet en later uiteindelijk toch ook Wilders die het voor Agema opnamen. Goed zo. Als ze dat niet hadden gedaan had je namelijk nu al zeker kunnen weten dat Agema binnenkort de laan zou worden uitgestuurd. Links is uit op bloed. Links ruikt bloed (door de zwakte van Schoof). Als rechts daar niet héél snel een stokje voor steekt is het binnenkort gewoon gedaan met 'het meest rechtse kabinet ooit' en zullen we heel binnenkort niet premier Schoof zien, maar premier Timmermans.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten