screen shot 2024 07 04 at 165659

Bizar! Rob Jetten laat debat schorsen zodat Schoof kan kijken naar tweet Fleur Agema over de hoofddoek: 'Dit kan niet!'

Politiekjul 04, 16:00
Wat er gisteren en vandaag in de Tweede Kamer is gebeurd... is echt een klucht. Zojuist werd het debat kort geschorst. Waarom? Omdat Fleur Agema op X een post had gezet met twee uitspraken van Femke Halsema over de hoofddoek. Eentje van vandaag waarin ze de hoofddoek de hemel in prees, én een andere... een oudere. Waarin ze zei dat ze hoopt dat alle moslimvrouwen hun hoofddoek afgooien.
Er is echt helemaal niets mis met deze tweet. Agema voegde er zelfs geen eens extra tekst aan toe. Ze zette slechts de nieuwe Instagram-post van Halsema online (omdat die een heel verbeten zeikverhaal ophing naar aanleiding van een zeikverhaal van een GroenLinks-PvdA-hoofddoekmevrouw) én een artikel over een eerdere, oudere uitspraak van de Amsterdamse burgemeester.
In de nieuwe post schreef Halsema: "Het is niet mijn gewoonte om politieke filmpjes te herhalen, maar dit ontstijgt het debat. En ik hoop dat elke moslimvrouw en elk meisje dat geconfronteerd wordt met oordelen en discriminatie dit ziet en kracht uit put."
Dat schreef ze bij een video van Esma Lahlah. Die zit voor GroenLinks-PvdA in de Tweede Kamer. Als conservatieve islamitische vrouw (op religieus gebied conservatief, maar cultureel en politiek in ons land knetterwoke, wat nogal raar is) ging zij onlangs huilend los in de Kamer omdat ze PVV'ers heel erg vindt. En het kabinet dus ook.
Halsema onderstreepte die inbreng van Lahlah, waarin ze beweert dat vrouwen als zij er zelf voor kiezen om een hoofddoek te dragen en dat dat ding juist een teken van emancipatie (LOL) is.
Agema zag dat ook. En zette een screenshot van die post online. Ernaast zette ze een artikel uit een krant. Daarin wordt zij geciteerd - uit de tijd dat ze nog fractievoorzitter was van GroenLinks.
Wat ze toen over dit onderwerp zei?
"Ik heb moeite met de hoofddoek... Ik kan niet wachten op het moment waarop vrouwen in vrijheid hun hoofddoek zullen afslingeren. Ik zie het liefst elke vrouw in Nederland hoofddoekloos. Ik geloof niet dat welke God ook kledingeisen stelt. Dat zijn de mannen geweest die het geloof uitleggen."
De hypocrisie van Halsema is natuurlijk ontstellend. Het is niet gek dat Agema ddaar rustig even aandacht voor vraagt door die twee conflicterende uitspraken van de GroenLinks-dame op X te zetten.
Wat D66-fractieleider Rob Jetten betreft is dat echter onacceptabel. Tijdens het debat in de Tweede Kamer vandaag liep hij naar de interruptiemicrofoon en vroeg hij Dick Schoof wat hij van die tweet van Agema vond. Natuurlijk had Schoof die tweet niet gezien. Jettens antwoord? Dan maar het debat een paar minuten schorsen. Dan kon Agema er rustig naar kijken.
Ziek genoeg ging Schoof daarmee akkoord (!). Hij pakte zijn boeltje, keek Agema aan, knikte ook naar Mona Keijzer (vicepremier), en met zijn drieën liepen ze de zaal uit. Zodat ze achter de schermen naar de tweet van Agema kunnen kijken - en er blijkbaar kritiek op kunnen leveren.
Zwakker, wanstaltiger, belachelijker dan dit wordt het niet. Agema is al jaren kritisch op islamisering en op de islam in het algemeen. Ze is daar altijd heel duidelijk over geweest. Ook is ze kritisch over de hoofddoek. Als je daardoor verrast bent ben je gewoon achterlijk.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
In haar tweet heeft ze niets geschreven dat over the top is. Sterker nog, ze heeft zelf helemaal geen tekst toegevoegd. Slechts een tweet met screenshots van de twee standpunten van Halsema; screenshots die extreem met elkaar conflicteren.
Dat Schoof zich hiervoor laat lenen is ronduit wanstaltig. Hij moet nu meteen teruglopen naar de microfoon en zeggen dat hij dit soort spelletjes niet speelt. Doet hij dat niet, dan staat het kabinet NU AL, naar twee dagen!, op omvallen. Wat een klucht!

UPDATE I

Overigens zei Agema duidelijk hoorbaar toen Schoof gevraagd werd het debat te schorsen zodat hij naar haar tweet kon kijken (LULWUT?): "Dat hoeft niet want we zijn duidelijk geweest."

Agema vond de schorsing niet nodig. Ze zegt duidelijk hoorbaar tegen Schoof: “Dat hoeft niet, want we zijn duidelijk geweest.”

Pepijn van den Brink
Pepijn van den Brink
@pepijnvdbrink

Premier Schoof verdwijnt nu voor overleg met vicepremiers achter de coulissen. Bijzonder, want hij doet dit nadat D66-leider Jetten voorstelt dat het debat even wordt geschorst voor overleg- initiatief om te overleggen kwam dus niet van Schoof zelf.

124
Reply
Ondanks haar woorden ging Schoof "toch op de uitnodiging in," en legde hij het debat stil (op het moment dat ik deze update schrijf is die schorsing nog steeds van kracht om 16:15 uur). Hier is dus iets aan de hand. Gebruikt hij dit moment om terug te slaan naar de PVV omdat Wilders hem eerder hard aanpakte - of is Schoof werkelijk zo amateuristisch dat hij elke keer weer voetwerk doet voor het linkse partijkartel als die PVV'ers onder vuur nemen?

UPDATE II

Nou, nou, ze zijn terug (16:18 uur). "Wat is X toch een merkwaardig fenomeen," aldus Schoof, "maar we doen er toch op onze aller manieren aan mee. Maar laat mij helder zijn, tijdens een debat gaan bewindslieden niet twitteren. Daar is mevrouw Agema het nu helemaal mee eens."
"Inhoudelijk is de lijn van het kabinet niet veranderd," ging Schoof verder. "Ook Fleur Agema als minister van VWS... staat achter de lijn die ik gisteren heb verwoord. Wel of geen hoofddoekje maakt niets uit hoe je in Nederland kan leven of werken."
"Ik spreek opnieuw het vertrouwen uit in alle leden van het kabinet," zei Schoof daarop.
Zwakker dan dit wordt het natuurlijk niet. Dus a) hij heeft Agema teruggefloten en b) hij toont nu zwakte.
Het gevolg? Alle linkse partijen staan bij de interruptiemicrofoon om bloed te eisen. "Het gezag van de premier is ondermijnd! Eerst door de fractieleider van de PVV en nu door de vicepremier van de PVV!" aldus Rob Jetten.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
"U laat nu zien dat u geen gezag heeft over deze coalitie, dat u geen gezag heeft over dit kabinet, en dat alle mooie worden over normeren holle frasen blijken te zijn," aldus Jetten. "Want u heeft laten zien dat u aan een onmogelijke klus bent begonnen en dat u zich laat schofferen waar u bijstaat."
Schoofs antwoord? "Tweets zullen niet meer geplaatst worden tijdens de beraden en inhoudelijk staat dit kabinet achter de woorden die ik heb gezegd." Dus dat het voor het kabinet niet uitmaakt of mensen al dan geen hoofddoek dragen.
Wat een zwakte. Ongelooflijk. Hij moet zeggen: "Ze heeft niets verkeerd gezegd. Sterker, ze heeft twee opmerkingen van Halsema naast elkaar gezet om aan te tonen dat ze in haar ogen schijnheilig is. Dit gaat mij niet aan - en u ook niet."

UPDATE III

De zwakte van Schoof is echt ongekend. Hij gaat maar mee in de huilverhalen van de linkse partijen. Elke keer dat die PVV'ers aanvallen neemt hij die kritiek serieus. Hij staat totaal niet voor zijn PVV-bewindspersonen. Sterker nog, hij komt met schorsingen en geeft zijn PVV-bewindspersonen vervolgens publiekelijk én achter de schermen een veeg uit de pan.

Schoof staat dus niet achter de PVV-bewindspersonen. Hij doet steeds een dansje als de linkse kartelpartijen dat eisen. Als ze zeuren en huilen over iets dat een PVV'er zegt of doet of twittert, dan gaat Schoof daarin mee. Wat een puinhoop

Michael van der Galien
Michael van der Galien
@MichaelvdGalien

Hij gaat niet af omdat Agema en andere PVV'ers dingen zeggen... hij gaat af omdat hij, als linkse partijleiders daardoor huilen, dat allemaal serieus neemt en er serieus op ingaat. Hij moet het gewoon weglachen

13
Reply
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten