shutterstock 2146138037

Elon Musk: 'Hoe meer ik leer over wat er gebeurd is bij Twitter, hoe erger het wordt'

Politieknov 24 2022, 9:00
De nieuwe eigenaar van Twitter zegt dat mensen zich rot zullen schrikken als ze erachter komen wat er de afgelopen jaren écht gebeurd is bij de social media-gigant. Achter de schermen, dus. "Hoe meer ik leer over wat er gebeurd is," zegt hij, "hoe erger het wordt."
Gisteravond heeft Elon Musk zijn volgers op Twitter gevraagd wat ze willen doen met geschorste/gebande accounts. "Moet Twitter een pardon doen uitgaan voor geschorste accounts, zolang ze de wet niet met voeten hebben getreden of overdreven spammerig bezig zijn geweest?" vroeg hij.
Met nog 13 uur te gaan zijn er al meer dan 2 miljoen stemmen uitgebracht. Het moge duidelijk zijn dat de overgrote meerderheid wil dat die accounts inderdaad een pardon krijgen. Gratie.
Sommige mensen kunnen zich mogelijk afvragen waarom Musk dit aanbod doet. Nou, dat is eigenlijk vrij simpel. Hij is er na een paar weken uitzoekwerk van overtuigd dat heel veel accounts die geband zijn... alleen maar zijn gepakt omdat ze rechts waren. Twitter was gewoon een politieke organisatie.
"Hoe meer ik leer [over wat er achter de schermen is gebeurd bij Twitter], hoe erger," schrijft Musk dan ook. 
Natuurlijk willen we allemaal weten waar dit over gaat. Nou, goed nieuws. Want Musk voegt ook toe: "De wereld moet weten wat de waarheid is wat er bij Twitter gebeurd is." En dan: "Transparantie zal het vertrouwen van de mensen opleveren" (of "verdienen").
Een andere gebruiker reageert daarop dat hij van een "primaire bron" (dus iemand die bij Twitter gewerkt heeft, of van iemand die actief geweest is bij een politieke groep) dat "politieke groepen regelmatig Twitter contacteerden om de tegenstanders van hún kandidaten te deboosten, en Twitter deed dat dan met alle plezier."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het antwoord van Musk liegt er niet om: "Het is objectief het geval dat 'conservatieve' politieke kandidaten veel meer negatieve impact hebben gehad [van het beleid bij Twitter] dan 'progressieve' kandidaten."
Als Musk hier echt transparantie over gaat betrachten wordt dat natuurlijk héél erg interessant. Want, inderdaad, dat wij van rechts steeds bestraft zijn weten we al lang. Musk zegt dat ook al tijden. Maar als zelfs híj́ geschrokken is, nou, dan heeft hij écht het één en ander ontdekt.
En als dat bij Twitter het geval is, dan is dat bij Facebook niet anders.
Oh ja. Gooi het allemaal maar online, Elon. Laat ons zien hoe linkse politici en Big Tech samengewerkt hebben om de meningsvrijheid te beperken én verkiezingen te winnen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten