shutterstock 2174173563

BIJ1-bommetje Sylvana Simons verklaart 'respectabele politiek' de oorlog: 'Gaslighting, vrouwenhatend, en onwetend!'

Politieknov 23 2022, 21:00
BIJ1-fractieleider Sylvana Simons is er niet over te spreken dat mensen kritiek hebben op haar explosieve optreden in de Tweede Kamer gisteren. Ze beschuldigt haar critici dan ook van "gaslighting," "vrouwenhaat," "whataboutism" en "onwetendheid." Daarbij onderstreept ze een tweet van een medestander die andersdenkenden wegzet als domme clowns.
Het is altijd leuk om te zien hoe "tolerante" Deugers als Sylvana Simons reageren als iemand een andere mening durft te hebben dan zij. Zoals je zou verwachten van Woke-mensen is die tolerantie in die situaties niet-bestaand.
Want mevrouw Simons is woedend dat mensen haar explosie in de Tweede Kamer gisteren niet op prijs kunnen stellen. Dat gaat dus over het debat (video hieronder) over de anti-Nederlandse cultuur-demonstratie van Kick Out Zwarte Piet in Staphorst, de reactie daarop van de lokale bevolking, en wat volgens Simons racistisch - en door de overheid goedgekeurd - geweld was.
Om duidelijk te maken hoe achterlijk ze haar critici vindt retweet ze goedkeurend een tweet van een medestander die dergelijke tegenstanders wegzetten als achterlijke clowns. En ze voegt er nog niets aan toe.
Want, schrijft ze: "Miss me met je respectability politics, gaslighting, misogynoir, whataboutisms en ignorance." Ja, dat lees je goed, die ene zin is half-Engels en half-Nederlands. Dat komt niet doordat mevrouw Simons enorm goed in Engels is, maar omdat al dat Woke-antiracisme gezeik uit Amerika komt. Die mensen hebben dat naar Nederland geëxporteerd, maar types als Simons slagen er maar niet om hun 'professionele termen' (LOL) adequaat te vertalen. En dus krijg je een situatie waarin Wokers steeds weer Engelse termen gebruiken om hun quasi-intellectuele punt te maken.
Hoe dan ook, alles is redelijk vertaalbaar. Ze spot met "respectabele politiek," ze noemt tegenstanders vrouwenhaters, ze zet ze weg als zielige betweters, als onwetende mafketels... en ze beschuldigt ze van "gaslighting."
Gaslighting is een term die gebruikt wordt voor psychologische en fysieke misbruikers. Die mishandelen hun slachtoffer eerst, waarna ze de boel zo weten om te draaien dat het slachtoffer uiteindelijk denkt dat het haar (of zijn) schuld is. Tijdens het proces tussen Johnny Depp en Amber Heard zagen en hoorden we (met behulp van privé-opnames) Heard steeds weer dit soort zieke spelletjes spelen. Het resultaat daarvan was dat Depp op een gegeven moment zichzelf niet meer was, niet meer wist wat waar en onwaar was... en zo ongelooflijk aan zichzelf begon te twijfelen dat hij werkelijk álles liet gebeuren. Tót hij zichzelf vond, opstond, en een einde maakte aan hun gestoorde relatie.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het zegt natuurlijk heel veel dat Simons juist deze term gebruikt. Zo gaan deze types namelijk om met tegenspraak. Jij en ik zijn het niet slechts oneens met Simons; we gaan niet slechts tegen haar in. Oh nee, wat wij doen is niets meer of minder dan "mishandeling." Onze woorden - onze mening - komen neer op geweld. Dat verklaart natuurlijk ook waarom Simons en co. zo enorm fel zijn... en waarom ze een strategie van "alles kan en mag" hanteren.
Hoe dan ook, met name D66 en VVD moeten even heel goed opletten. Dit is namelijk hoe diehard Wokers écht over hen denken. Die partijen - en hun leidingen - denken tegenwoordig dat ze lekker moreel superieur bezig zijn... maar daar denken de echte Woke-Deugers héél anders over.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten