shutterstock 1982426948

Mark Rutte (VVD) en Attje Kuiken (PvdA) maken reclame voor 'coronaprik': 'Heb 'm deze maand gehaald!'

Politieknov 23 2022, 20:00
Steeds meer mensen hebben geen enkele behoefte om nog een coronaprik te nemen. Want ja, het voorkomt niet dat je de ziekte krijgt, voorkomt niet dat je ziek wordt, en het voorkomt ook niet dat je de ziekte doorgeeft aan een ander. Maar de bovenonsgestelden in Den Haag blijven desalniettemin reclame maken voor de Big Pharma-prikken. Zo ook Attje Kuiken en Mark Rutte.
Premier Mark Rutte waarschuwt vandaag op Twitter dat corona "nog niet weg" is. Volgens hem "betekent [een herhaalprik] minder kans om (ernstig) ziekt e worden." En dat is in zijn optiek "genoeg goede redenen" om "de prik te halen... voor jezelf en voor je omgeving." 
Hoe je omgeving daarmee gediend is, is niet helemaal duidelijk aangezien het niet voorkomt dat je het doorgeeft aan een ander. Maar hé, het blijft natuurlijk wel hartstikke leuk klinken.
Uit de reacties blijkt dat enorme aantallen mensen totaal geen zin hebben in een nieuwe 'prik.' Er is door één twitteraar zelfs een peiling gehouden waarin hij mensen vraagt wie ze liever kwijt raken: corona of Rutte. Rutte 'wint' met groot gemak.
Andere mensen stellen dat ze "deze ronde" overslaan... en dat ze het opmerkelijk vinden dat Rutte nu met deze tweet komt terwijl iedereen toch echt kan zien dat corona veel minder vaak voorkomt dan voorheen (wat niet zo gek is; heel veel mensen hebben natuurlijke immuniteit na een besmetting).
Een andere twitteraar heeft even gekeken op de corona-website van de Rijksoverheid en het is hem opgevallen dat daar luid en duidelijk gesteld wordt dat mensen door een prik "waarschijnlijk minder ziek" worden, "maar niet minder besmettelijk" zijn dan ongevaccineerden. Dus voor zover dat "voor een ander." Hij deelt vervolgens deze screenshot:
Dat klopt, overigens. Je kunt die opmerking van de Rijksoverheid zelf hier lezen.
Zo gek he, dat Rutte maar blijft herhalen dat je het "voor een ander" doet terwijl de Rijksoverheid zélf zegt dat het je "niet minder besmettelijk" maakt. Je gaat bijna denken dat hij het met opzet doet.
Hmm.

Attje Kuiken pimpt mee

Hoe dan ook, Rutte's vaccinpromotie wordt natuurlijk meteen gedeeld en bevestigd door die andere grote prikfan, Attje Kuiken. De fractieleider van de PvdA laat trots weten dat zij de zoveelste prik aan het "begin van deze maand" al gehaald heeft.
Opvallend is dat zij daarbij - anders dan Rutte - niet liegt over het zogenaamde "nut" van de spuit. Ze zegt namelijk niet dat je het voor een ander doet of iets dergelijks. Nee, mevrouw heeft het klaarblijkelijk voor zichzelf gedaan, en dus.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Opmerkelijk genoeg krijgt ook zij heel veel negatieve opmerkingen van Twitteraars - die duidelijk bewijzen dat Nederland helemaal klaar is met al dat geprik.
Die spuit, zeggen sommige reageerders, "is alleen maar goed voor de portemonnee van Pfizer." Dat is natuurlijk niet helemaal waar. Moderna vaart er immers ook wel bij. We willen geen "nepnieuws" verspreiden, jongens! Er zijn meer farmaceutische giganten die stinkend rijk worden door 'de coronacrisis.'
Ook zijn er reageerders die zich afvragen waarom Kuiken in vredesnaam, als gezonde 45-jarige, een spuit neemt voor een virus dat voor haar leeftijds- en gezondheidsgroep toch bepaald niet extreem gevaarlijk is. "Gaat het verder wel goed met je?" vragen zij haar. En dan zijn er nog mensen die wat zij zien als vaccinatieschade vergelijken met coronaschade. Volgens hen is het verschil... umh, minder dan indrukwekkend.
Kortom, het heeft er alle schijn van dat de prikpropaganda van de politiek toch wat minder effectief is tegenwoordig dan, zeg, een jaar geleden. Niet zo gek, natuurlijk. Hele horden Nederlanders hebben ondertussen corona gehad en zijn tot de conclusie gekomen dat het voor het overgrote deel van de mensheid geen gevaarlijk virus is. Ongemakkelijk misschien, ja, maar af en toe (goed) ziek zijn hoort nu eenmaal bij het leven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten