Gideon van Meijeren (FVD): 'Boerenbeleid kabinet is niet op basis van vrijwilligheid. Het is pure afpersing'

Gideon van Meijeren (FVD): 'Boerenbeleid kabinet is niet op basis van vrijwilligheid. Het is pure afpersing'

Gideon van Meijeren trapt er niet in dat het kabinet zegt dat boeren 'vrijwillig' kunnen meewerken aan de uitvoering van het beleid. Want, zegt hij, het kabinet dreigt letterlijk om boeren die niet 'vrijwillig' meedoen hard te bestraffen. Dat is geen vrijwilligheid, maar "afpersing," aldus het FVD-Tweede Kamerlid.

Het kabinet heeft een nieuw plannetje om boeren die bij zogenaamde 'natuurgebieden' wonen en werken te dwingen om te stoppen. Als ze dat geheel "vrijwillig" (LOL) doen krijgen ze een zogenaamde "stopbonus." Dit houdt in dat ze een financiële beloning krijgen voor het 'verkopen' van hun boerderij: 120% van de waarde.

Er zijn ook nog twee andere opties: ze moeten verplicht innoveren. Of verhuizen. Die stopbonus geldt interessant genoeg niet voor "verhuizen." En dat is gek. Want het gaat de staat zogenaamd om de locatie van de boerderij, en niet om het vernietigen van de boerenstand in het algemeen. Toch?

Hoe dan ook, dat is dus de wortel. Maar er is ook een stok. Boeren die niet "vrijwillig" (LOL) meewerken gaan namelijk direct geconfronteerd worden met "aanzienlijk strengere milieueisen" waardoor het "veel moeilijker" voor ze wordt "om door te gaan."

Met andere woorden: óf ze laten zich "vrijwillig" (LOL) uitkopen, of ze worden door allerlei regels kapotgemaakt.

FVD-Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren vindt deze geplande gang van zaken geschift. "Het kabinet noemt dit een regeling op basis van vrijwilligheid," schrijft hij volkomen terecht. "Ik noem het afpersing."

Gideon van Meijeren (FVD): 'Boerenbeleid kabinet is niet op basis van vrijwilligheid. Het is pure afpersing'

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Het aparte hiervan is dat het kabinet dus werkelijk met droge ogen beweert dat dit een "vrijwillige" regeling is... en dat de media dat gewoon herhalen. Een kind begrijpt nog dat dit niet "vrijwillig" is. Dit is pure dwang.

Volg mij op Twitter.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties