Screen Shot 2022 08 23 at 131617

Schattig het CDA schiet Rutte te hulp: er moeten intensieve grenscontroles tegen asielzoekers komen

Politieknov 23 2022, 18:00
CDA Fractievoorzitter Pieter Heerma schrijft in een opinieartikel in de Volkskrant dat Nederland zich met andere Europese landen moet inzetten ‘om een fysieke grens op te werpen aan de buitengrenzen van Europa en er moeten intensieve grenscontroles komen in eigen land. Dit is echt mosterd na de maaltijd. Dit valt niet serieus te nemen.
De grijze muis Heerma doet ook een duit in het zakje in het asieldebat. ‘Nederland kan deze onbeperkte instroom niet aan.’ Hé waar hebben wij deze zin eerder gehoord? Ja afgelopen zaterdag op het VVD congres. De VVD premier Mark Rutte zei precies hetzelfde. Dit is afgesproken werk, een onvervalst politiek een-tweetje tussen de VVD en het CDA.
Nederland moet volgens het CDA aansluiten bij de twaalf lidstaten die Europees geld willen inzetten om een fysieke grens op te werpen aan de buitengrenzen van Europa. Ursula von der Leyen is tegen dit voorstel eerder zei zij dat de EU ‘geen muren of prikkeldraad’ financiert. Frontex moet meer worden ingezet, de Europese grens- en kustwacht, naar ten minste 10 duizend eenheden. Ook vindt de grijze middenpartij intensievere controle aan de eigen landsgrenzen wenselijk, om irreguliere migratiestromen of mensensmokkelaars aan te pakken, en vindt zij ‘meer gebruik van vreemdelingenbewaring in de asielprocedures wenselijk. Dat kan door bijvoorbeeld Dublin-claimanten (die terug moeten naar een eerder land waar zij waren) vast te zetten.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Grappig die zijn allemaal maatregelen die eerder door het CDA werden bestempeld als extreemrechts en onbarmhartig. Deze woorden zijn lege hulzen zolang zij niet in daden worden omgezet. Zolang de VVD en het CDA in één kabinet blijven zitten met de totalitaire gekken van D66 en de farizeeërs van de ChristenUnie worden deze woorden nooit omgezet in beleid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten