Screen Shot 2022 10 28 at 182919

Filmpje! Crypto-communist Sylvana Simons wil partijverbod FVD

Politiekokt 28 2022, 18:34
De voorvrouw van BIJ1 - de altijd zeurende Sylvana Simons - wil dat er een verbod komt op Forum voor Democratie. De partij moet verboden worden. En snel een beetje. Want ... democratie. Wait, what?
Sylvana Simons vindt dat FVD voor eens en altijd uit het politieke besteld gegooid moet worden. Let wel, niet door de kiezer. Maar door een verbod. Een partijverbod. Als echte communist wil ze de oppositie - andersdenkenden - gewoon bij wet verbieden. Hop. Weg ermee. En het liefst ook nog in de goelag gooien.
"Voor deze specifieke partij is het allang tijd voor een partijverbod," aldus mevrouw Stalin. "En dit is ook echt - ik blijf erop hameren - wat mij het meeste dwarszit. Dat in alle voorgaande jaren iedereen heeft weggekeken. Dit geluid werd verfrissend genoemd. Er werd niet ingegrepen."
Vervolgens vertelde ze heel trots dat ze in 2018 al een motie indiende om "deze partij uit de Amsterdaamse Raad te weren. Ik stond daar helemaal alleen in."
Ja he? Want toen was de rest van Nederland nog niet uitgesproken communistisch dan wel fascistisch. En dus vond men toen nog dat andersdenkenden toch gewoon recht hadden op hun eigen partij én, jawel, op volksvertegenwoordigers die hún denkbeelden vertegenwoordigden!
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Maar ja, op basis waarvan wilde ze zo'n partij dan verbieden jaren geleden werd haar gevraagd? Nou, zei Sylvana, heel simpel. "Teksten als 'boreaal'." Of: "Een dominant wit land." Of appjes van JFVD'ers (jongeren!) die mogelijk "antisemitisch" zijn.
Knettergek. Echt totaal van de pot gerukt. Dit is stalinisme puur sang.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten