'Rioolratten ontmaskerd!' Gideon van Meijeren (FVD) gaat confrontatie aan met leugenachtige 'journalist' Merel Ek

Politiekokt 23 2022, 14:44
FVD-Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren is een nieuwe YouTube-serie gestart. De titel? "Rioolratten ontmaskerd." In deze serie gaat Van Meijeren de confrontatie aan met liegende en bedriegende journalisten. Het eerste doelwit is Merel Ek. Deze Hart van Nederland-verslaggever loog immers voor de camera dat "liquideren" volgens de Dikke van Dale ook "wegsturen" kan betekenen, waarna Van Meijeren werd neergezet als een clown door haar zender SBS6. Alleen was dat een leugen. "Wegsturen" is volgens de Van Dale helemaal geen alternatieve betekenis van "liquideren."
Wij schreven er op de dag zelf over hoe Ek haar trucje uithaalde met Van Meijeren. Hij zei toen voor de camera's dat partijgenoot Thierry Baudet niet letterlijk reptielen bedoelde toen hij zei dat we geregeerd worden door dat koudbloedige volk. Nee, hij bedoelde het als een metafoor. Ter onderbouwing van zijn argument haalde hij de Dikke Van Dale aan, waarin er bij reptielen inderdaad ook een metafoor als betekenis staat. En inderdaad, bedoeld op de wijze waarop Baudet en Van Meijeren bedoelden.
Maar toen probeerde Ek hem voor Hart van Nederland én Vandaag Inside in de val te lokken. Ze zei namelijk tegen hem dat "liquideren" ook een alternatieve betekenis heeft volgens de Van Dale, namelijk "wegsturen."
Dit verwarde Van Meijeren een beetje. Waarom Ek dat woord koos is natuurlijk simpel: Johan Derksen zei dat over Baudet en wordt daar voor vervolgd. Ek wilde dus dit trucje gebruiken om te beargumenteren dat dit waanzin is. Want hij bedoelde gewoon "wegsturen," de alternatieve betekenis van "liquideren!"
Alleen was er een klein probleempje: die betekenis staat helemaal niet in de Van Dale. Ek verzon het ter plekke. Ze loog dus.
Van Meijeren confronteerde haar daar al mee op Twitter, maar dat vond hij nog niet genoeg. Door al dit soort leugens heeft hij besloten een heel nieuwe YouTube-serie te starten: Rioolratten Ontmaskerd. Daarin gaat hij dan regelmatig de confrontatie aan met liegende en bedriegende leden van het mediakartel.
In de eerste aflevering is Ek terecht het doelwit van Van Meijerens confrontatie. En ja, dat levert hilarische beelden op van een 'journalist' die zo gewend is weg te komen met haar leugens, dat ze zich nauwelijks meer weet te gedragen. Als een bang vogelte vloog ze snel haar kantoortje weer in en gooide ze de deur dicht in het gezicht van Van Meijeren.
Maar Van Meijeren was nog niet klaar. Hij liet de camera naar beneden filmen, maar met de audio aan. Vervolgens vroeg hij Ek om toch het gesprek aan te gaan hierover.
In dat gesprek gaf Ek aan dat ze het woord "liquideren" eigenlijk toch niet had opgezocht in de Van Dale. En ja, ze zat fout. Maar - jongens toch! - het heeft wel andere betekenissen op zich zoals beëindigen. Alleen zei ze ook dat het echt wel een alternatieve betekenis heeft zoals "beëindigen." Ja, zei Van Meijeren, dat klopt. Alleen is dat volgens de Van Dale van toepassing op bedrijven, niet op individuen. En Derksen had het toch echt over een individu.
Uiteindelijk beweerde Ek dat Wilfred Genee al gecorrigeerd had in de samenleving. Zelf wil ze dat niet doen op Twitter, want hij heeft dat al gedaan, en trouwens ze vindt het niet fijn dat hij zo naar haar toe komt. Want dat mag alleen zij doen, naar mensen toelopen met een camera en ze vragen stellen.
Nou, dat was het dus. Van Meijeren liep weg. Hij gaf aan blij te zijn dat ze toegaf fout te zitten, maar dat haar 'rectificatie' natuurlijk nogal te kort schoot. Ze moet dat niet overlaten aan Genee, ze moet dat zelf ook even doen.
Daarom ging Van Meijeren de video van Vandaag Inside ook nog even terugkijken. En wat bleek? Genee zei over die 'betekenis' van liduideren: 'Nou ja, dat bleek niet helemaal te kloppen, maar ja zo blijven we bezig met z'n allen.' Tussen neus en lippen door. Zo snel dat mensen het niet eens doorhadden wat hij zei.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Walgelijk, natuurlijk, en inderdaad bewijs dat Merel Ek, Vandaag Inside én Hart van Nederland riooljournalistiek bedrijven.
Overigens gaat FVD zich hier natuurlijk niet populair mee maken in de media. Als journalisten iets erg vinden dan is het dat iemand hen aanspreekt op hun leugens. Maar ja, aangezien de partij toch al systematisch kapot werd gemaakt door het mediakartel, maakt dat eigenlijk niets uit. FVD heeft in dat opzicht niets te vrezen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten