Filmpje! Pieter Omtzigt: 'De bestuurscultuur in Den Haag is alleen maar VERSLECHTERD'

Politiekokt 23, 13:44
"De bestuurscultuur is eigenlijk alleen nog maar verslechterd." Dat zei onafhankelijk Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt vandaag bij WNL Op Zondag. Dit komt, zei hij daarop, met name doordat er gewoon geen visie is in Den Haag. Ze doen maar wat en hollen van 'probleem naar probleem.'
"Als je geen langetermijnvisie hebt en geen idee waar je naartoe wilt, en dat hebben die vier partijen helaas onvoldoende, dan probeer je elke dag een soort oplossing in elkaar [te zetten, red.] voor het probleem of de krantenkop van de dag," legde Omtzigt uit.
Op de vraag of er gewoon te veel crises zijn voor een kabinet antwoordde Omtzigt dat je de meeste crises ziet aankomen. "De meeste crises zijn er omdat ze eigenlijk niet opgelost worden" als het nog kan, was zijn reactie. Vervolgens liet hij zich weer eens van zijn meest naïeve kant zien door te stellen dat het niet opzettelijk is in die zin dat ze bij zichzelf denken: we gaan eens voor te weinig woningen zorgen.
Maar, legde hij daarop uit, het is wél zo dat ze willens en wetens gewoon niet plannen. En ja, dat zorgt er natuurlijk voor dat een probleem als de wooncrisis kan ontstaan.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Overigens was het echt bizar om te zien hoe Rick Nieman hem ondervroeg. Je zou denken dat een journalist het kabinet graag wil onderzoeken, maar hij bleef zich er maar over verbazen dat Omtzigt waagde te zeggen dat de verschillende crises zowaar opgelost kunnen worden als er een kabinet zit dat ze wíl oplossen. Dat vond hij maar vreemd. Hoe durf je het gedrag van het kabinet in twijfel te trekken?!
Bizar om te zien hoe dat steeds weer gebeurt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten