31427806240 6cf5e8e435 c

Kamervoorzitter Vera Bergkamp (D66) gooit Khadija Arib (PvdA) voor de bus vanwege anonieme beschuldigingen

Politieksep 29 2022, 10:00
Het is opvallend sinds D66 de Kamervoorzitter levert dat het politieke klimaat in de Tweede Kamer in een rap tempo verslechterd. Nu komen er weer twee anonieme brieven boven tafel die oud-Kamervoorzitter Khadija Arib onder andere beschuldigen van machtsmisbruik en het voeren van een schrikbewind gedurende haar tijd als Kamervoorzitter. Deze brieven vormen de aanleiding om een extern onderzoek te starten naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag door Tweede Kamerlid Arib (PvdA). Belachelijk natuurlijk sinds wanneer nemen we anonieme beschuldigingen serieus?
Twee anonieme brieven beschuldigen Arib van „machtsmisbruik”, „een schrikbewind te hebben gevoerd” en „een onveilige werkomgeving te hebben gecreëerd”. Waarom komen deze beschuldigingen nu boven tafel? Arib is toch geen Kamervoorzitter meer en daarmee is toch de zaak gesloten? Begin juli van dit jaar werd Arib benoemd tot voorzitter van de Tijdelijke Commissie Corona. In die functie hebben ambtenaren opnieuw met haar te maken. De auteur van de anonieme brief uit juli noemt die benoeming als aanleiding om alsnog tot een klacht over te gaan. We hebben hier dus met een politieke afrekening te maken van gefrustreerde ambtenaren.

Opnieuw een ‘anonieme’, politieke dolksteek in mijn rug. Dit is de lelijkste kant van de politiek; een kant waar ik mij als Kamerlid én als Kamervoorzitter altijd tegen heb verzet. Ik moest via NRC vernemen dat er n onderzoek naar me wordt ingesteld.

11.0K
Reply
In het NRC valt te lezen dat de briefschrijver het volgende heeft geschreven over Arib; „Ik en vele ambtenaren met mij, hadden gehoopt dat Mw Arib na haar schrikbewind (…) in de zijlijn van de politiek terecht was gekomen waar zij geen schade meer aan ambtenaren kan aanrichten.” De vierde macht (de ambtenarij) denkt te bepalen hoe de politieke carrière van een gewezen Kamervoorzitter eruit gaat zien. Arib is woedend over deze werkwijze van Vera Bergkamp (D66) en ze twittert daarover;  „Opnieuw een ‘anonieme’, politieke dolksteek in mijn rug. Dit is de lelijkste kant van de politiek; een kant waar ik mij als Kamerlid én als Kamervoorzitter altijd tegen heb verzet. Ik moest via NRC vernemen dat er een onderzoek naar me wordt ingesteld.”.

Wat een ongelooflijke bende. Het clubje van Kamervz Bergkamp lekt valselijk een stuk over oud-Kamervz Arib. Die gooit vervolgens zes spreekwoordelijke messen terug naar Bergkamp. Als dat de mensen zijn die als Vz de orde moeten bewaken kunnen we de tent beter sluiten.

NRC
NRC
@nrc

Onderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag oud-Kamervoorzitter Khadija Arib. nrc.nl/nieuws/2022/09…

3.4K
Reply
Geert Wilders is inmiddels het disfunctioneren van Vera Bergkamp als Kamervoorzitter spuugzat en twittert; Wat een ongelooflijke bende. Het clubje van Kamervoorzitter Bergkamp lekt valselijk een stuk over oud-Kamervoorzitter Arib. Die gooit vervolgens zes spreekwoordelijke messen terug naar Bergkamp. Als dat de mensen zijn die als voorzitter de orde moeten bewaken kunnen we de tent beter sluiten.''
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Is dit de nieuwe befaamde bestuurscultuur van D66? Als er sprake is van grensoverschrijdend gedrag dan moet de gehele D66 fractie daarvan worden beticht inclusief Kamervoorzitter Vera Bergkamp. Een partij die zich zodanig heeft opgesteld dat het hele politieke klimaat in een soort gevechtsarena is veranderd waar iedereen die zich anders opstelt dan door D66 voorgeschreven wordt aangeklaagd en gedemoniseerd. D66 is geen partij waarmee constructief samen kan worden gewerkt. Het is een partij van totalitaire enge mensen. D66 sloopt Nederland. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten