FVD campagne 06 1

Hoofdredacteur Trouw wil dat Tweede Kamer Forum voor Democratie (FVD) verbiedt: 'Democratie beschermen!'

Politiekokt 23 2022, 13:14
Cees van der Laan is niet alleen hoofdredacteur van Trouw, maar ook antidemocraat in hart en nieren. Dat blijkt wel uit zijn meest recente opiniestuk voor zijn eigen krant, zijn 'hoofdredactioneel commentaar' als het ware. Daarin pleit meneer namelijk voor een verbod op Forum voor Democratie. Want, stelt hij, FVD heeft zowaar denkbeelden die hem tegen de borst stuiten. Daarom moet de Tweede Kamer wetgeving aannemen om de partij te verbieden. En snel een beetje.
Van der Laan begint zijn column door te vertellen dat hij een email ontving van de PVV. Daarin vierde de partij een feestje: “PVV +3” volgens een recente peiling. Dat was voor Van der Laan reden tot zorg. Zijn krant heeft natuurlijk eerder al gepleit voor een verbod op de PVV. De opkomst van Wilders in de peilingen ziet hij als een bevestiging van de noodzaak daartoe. Wat nou democratie? Als mensen op de PVV willen stemmen betekent dit dat die partij een gevaar is.
Maar niet alleen de PVV moet het ontgelden. Oh nee. Nu richt hij zich eerst en vooral op FVD.

Om ondermijning van de democratie te voorkomen moet, volgens deze hoofdredacteur, de meerderheid een wet aannemen op grond waarvan minderheidspartijen kunnen worden verboden. Wordt op die manier de democratie niet ondermijnd? En waartoe dient de Grondwet dan?

Image
1.0K
Reply
“Dat mailtje van de PVV ervaar ik niet als zonder betekenis,” schrijft de fascist. “Deze week stond de krant bol van de verhalen over het steeds nadrukkelijker naar voren komende antisemitisme van Thierry Baudet en zijn kornuiten in de Tweede Kamer.” Leugens, natuurlijk, maar dat boeit dit gedrocht niet. Baudet is getrouwd met een vrouw van joodse afkomst met wie hij een zoontje heeft! Hem een “antisemiet” of “jodenhater” noemen is totaal geschift. Maar dat boeit dit soort ondemocratisch tuig niet. Het gaat erom dat ze Baudet kapot willen maken. De afgelopen decennia hebben we gezien dat “antisemiet” daarvoor een geweldig middel is, en dus wordt het ingezet.
Vervolgens citeert Van der Laan het hoofdredactioneel commentaar van zijn krant dat gisteren online verscheen. Daarin werd gesteld dat “met kracht moet worden opgetreden” tegen FVD omdat die partij “complottheorieën de wereld [inslingert] en politieke tegenstanders verdacht [maakt]."
Maar wat is dat “met kracht optreden”?
Nou, daar wil meneertje koekepeertje maar wat graag antwoord opgeven. “Hoewel een partij verbieden of op het democratische spoor houden het laatste is wat je in een democratie zou moeten willen, moeten parlement en kabinet toch bereid zijn het beest in de bek te kijken en met wetgeving komen. De eerst aanzetten zijn al gegeven. Ondermijning van onze democratie kan een sluipend proces zijn, zo heeft de praktijk in Rusland en diverse Oost-Europese landen bewezen. Laten we dat voorkomen."
Dit is hoe geschift en hoe ronduit kwaadaardig de globalistische bovenonsgestelden zijn. Deze mensen (nou ja, ménsen) willen werkelijk de democratie afschaffen - en dat doen ze dan door ons wijs te maken dat ze door de democratie af te schaffen de democratie eigenlijk redden.
"We moeten zijn rechter hand redden! Dit kan zo niet meer!" "Oké, mee eens. Maar hoe?" "Nou, laten we hem amputeren!" "Uh wat?"
Dat is het argument van dit soort nepdemocraten; van deze reptielen (uh, oh!). 
Twitteraar en cartoonist Cortest is hier natuurlijk door van slag:

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Dat geldt ook voor Erik de Vlieger:
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Maar ik ben dat niet. Ik ben er namelijk al heel lang van overtuigd dat het kartel - het mediakartel én het partijkartel - alles op alles gaat zetten om FVD te verbieden. Ze vinden het vre-se-lijk dat die partij met vijf zetels in de Tweede Kamer zit. Want FVD gebruikt dat platform om de bevolking te waarschuwen voor het vieze plan dat de bovenonsgestelden uitvoeren; een plan dat ondemocratisch tot op het bot is, en dat inhoudt dat wij onze welvaart compleet kwijtraken. Een plan dat uitmondt in een 'samenleving' waarin de onderste 99% niets heeft en maar nauwelijks kan rondkomen (om te overleven!), terwijl de top 1% (mensen van Big Business en natuurlijk politici) als Keizers leven.
Ja, ze gaan FVD vrijwel zeker ten koste van alles kapotmaken. Ze doen dat dan officieel in naam van de democratie, maar feitelijk doen ze het puur en alleen om hun eigen macht veilig te stellen - en hun zieke plan voor ons volk aan ons op te leggen. En de mainstream media doen daar dapper aan mee. Sterker nog, na Elsevier is dit nu al het tweede 'gerespecteerde' medium dat oproept tot een partijverbod voor een democratisch verkozen partij. Elsevier ging Trouw immers al voor.
Wil je Van der Laan overigens wat liefde sturen op Twitter? Dan kan je dat hier doen. Stelt hij vast op prijs.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten