DH210717 FVD in Purmerend 454

Ooit liberaal magazine Elsevier pleit voor partijverbod FVD: 'Rechters moeten hier serieus naar kijken'

Politiekokt 20 2022, 10:07
Het begon met een spreekverbod tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. Daarna kwam er een schorsing voor een week. En nu, nu gaan het kartel en diens aanhangers nóg verder: het ooit liberale weekblad Elsevier wordt gebruikt om te pleiten voor een partijverbod op FVD. Ik twijfel er geen moment aan dat ze dat pad inderdaad gaan kiezen.
Al langer geloof ik dat Het Grote Doel van het mediakartel en het partijkartel is om FVD te verbieden. De propaganda tegen die partij is namelijk veel te fel. Ze beschuldigen FVD systematisch van antisemitisme, racisme, het zijn van een neo-nazibeweging dan wel van een fascistische groepering... Dat zijn stuk voor stuk argumenten die in andere landen (en ook in Nederland) gebruikt zijn om partijen te verbieden.
Tel daar de recente schorsing en het ontnemen van het woord bij - dat Baudet z'n mond moest houden tijdens de APB - en je ziet heel duidelijk een patroon tot stand komen; een patroon dat uiteindelijk uitmondt in een verbod op FVD, of tenminste in een poging om tot zo'n verbod te komen.
Nou, we zijn zo ver. Want hoewel politici het woord verbod nog niet in de mond nemen is het mediakartel daar nu wel mee begonnen. Dat wordt gedaan via weekblad Elsevier, een VVD-magazine if ever there was one
"De onstuitbare radicalisering van FVD en zijn voorman Thierry Baudet roept vragen op over de veiligheid van de democratische rechtsstaat," aldus het blad. "Er is genoeg reden om te kijken naar een partijverbod of andere juridische maatregelen – en dat is niet voor het eerst in de geschiedenis. Tijd dat de rechterlijke macht een oordeel velt."
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
En dat oordeel moet dan natuurlijk zijn dat er een partijverbod moet komen, want jongens toch, FVD gaat in tegen het heersende narratief en geeft het ongehoorde deel van ons volk een stem. Zoiets is, aldus het kartel, natuurlijk levensgevaarlijk.
Dat ze dit gaan proberen staat voor mij buiten kijf. Alleen denk ik dat het kartel een enorme vergissing begaat als ze het echt doen. Want aanhangers van FVD - en ook de leiding van de partij zelf - zijn niet de oude, laffe rechtse mensen van weleer. FVD'ers gaan dit soort dictatoriale maatregelen niet accepteren. Nu niet, nooit niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten