femkehalsema

Burgemeester Femke Halsema is woedend op reljeugd Amsterdam Osdorp: tijd voor stevige politie-inzet

Binnenlandokt 20 2022, 9:42
Het heeft even geduurd voordat de pacifistische GroenLinks burgemeester Femke Halsema in actie kwam maar ook nu is zij het wangedrag van de straatjongeren in Amsterdam Osdorp spuugzat. Het is natuurlijk ook bezopen dat de bezoekers van een kermis gefouilleerd moeten worden voordat zij pas het terrein van de kermis op mogen. Wybren van Haga (BVNL) lijkt dus in Halsema een medestander gevonden te hebben om deze reljeugd keihard aan te pakken.
Van Haga stelde gisteren al lik-op-stuk-beleid voor. De kosten van de politie-inzet moet op dit tuig worden verhaalt, je moet hun scooters afpakken en voor langere tijd gebiedsverboden uitdelen of een avondklok opleggen aan de respectloze jeugd dat heropgevoed dient te worden stelt van Haga. Je moet dit tuig hun (bewegings)vrijheid afpakken.
Halsema lijkt de kant van Van Haga op te willen. "Ik ben woedend op de jongens die het nodig vinden om de politie aan te vallen. De politie is er voor de veiligheid van iedereen in de stad en verdienen niets anders dan lof en veel respect," schrijft burgemeester Femke Halsema op Instagram. De politie laat aan AT5 het volgende weten: "Het moge duidelijk zijn dat geweld tegen hulpverleners en het hebben van onveilig gevoel bij buurtbewoners iets is wat de driehoek onacceptabel vindt. Daarom wordt gezocht naar een gezamenlijk én passend beleid met betrekking tot deze problematiek."
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
De Amsterdamse driehoek kondigt nu dus stevige politie-inzet aan, maar wil niet zeggen hoe dat er dan precies uit gaat zien. De driekhoek bestaat uit burgemeester Femke Halsema, de officier van justitie en politiechef Frank Paauw. Hopelijk nemen ze het lik-op-stuk-beleid over van Wybren van Haga omdat dit pas zoden aan de dijk zet. Aan halfslachtig beleid heeft dit scootertuig maling. Daar lachen ze om. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten