Screen Shot 2022 10 19 at 110257

Hart van Nederland-propagandistje Merel probeert Gideon van Meijeren in de val te lokken: 'Je liegt'

Politiekokt 19 2022, 9:46
Gisteren was er weer eens ophef omdat Thierry Baudet de term "hagedissen" had gebruikt over het tuig dat ons land leidt. Hij bedoelde dat als een metafoor, zei hij. Natuurlijk werd dat standbeeld verdedigd door FVD-Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren... Maar toen hij het voor Baudet opnam probeerde Hart voor Nederland (SBS6) 'journalist' Merel Ek hem in de val te lokken. Want, zei ze, als een term als "hagedissen" meerdere betekenissen heeft, dan geldt dat misschien toch ook voor andere termen?
Van Ek vroeg Van Meijeren dat als "hagedissen" ook metaforisch geïnterpreteerd kan worden, nou, dan moeten we ook eens kijken naar het woord "liquideren" in de Dikke van Dale. Want, beweerde ze, als je dat doet zie je dat liquideren ook "wegsturen" kan betekenen. Dus haar Talpa-mattie Johan Derksen zei achteraf helemaal niets verkeerd toen hij zei dat Baudet geliquideerd moet worden. Nope. Hij wilde gewoon dat Baudet terug naar huis werd gestuurd.
De reactie van Van Meijeren daarop was op dat moment dat hij dat woord niet had opgezocht en daar absoluut niet van op de hoogte was. Bij Vandaag Inside vonden ze dat geweldig. Lachen, gieren, brullen. Haha, leuk man! Hij is in de val gelopen!
Alleen is er een klein probleempje. Want naderhand heeft Van Meijeren de term inderdaad even opgezocht in de Van Dale en wat blijkt? "Weggestuurd worden" is helemaal geen alternatieve betekenis van het woord liquideren.
Van Meijeren sprak Ek daar dan ook op aan op Twitter. "Je loog dat liquideren volgens Van Dale ook de betekenis 'weggestuurd worden' heeft. Dat is aantoonbaar feitelijk onjuist," aldus de FVD'er. "Het woord 'reptiel' heeft volgens Van Dale wél een figuurlijke betekenis, namelijk 'verachtelijk wezen'."

Je loog dat "liquideren" volgens Van Dale ook de betekenis "weggestuurd worden" heeft. Dat is aantoonbaar feitelijk onjuist. Het woord "reptiel" heeft volgens Van Dale wél een figuurlijke betekenis, namelijk "verachtelijk wezen". Blijf bij de feiten, @Merelek! #desinformatie

Image
Image
Merel
Merel
@Merelek

Het woord ‘reptiel’ moeten we niet letterlijk nemen zegt o.a. Gideon van Meijeren (FvD). Hoe zit dat eigenlijk met andere woorden?

2.3K
Reply
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Dit is hoe het mediakartel rolt. Al die kijkers van Vandaag Inside, die gisteren die clipje zagen, denken dat Ek de waarheid vertelde en dat Van Meijeren dus even voor gek stond. Maar in feite loog ze gewoon keihard in een poging om haar SBS-maatje Derksen te beschermen én tegelijkertijd een FVD-politicus te shamen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten