Screen Shot 2022 09 21 at 125414

De democratie is dood: 119 Kamerleden stemmen voor schorsing Thierry Baudet (FVD)

Politiekokt 18 2022, 15:51
Vandaag moest de Tweede Kamer stemmen over een voorstel van het integriteitscomité (LOL) om Thierry Baudet te schorsen. De uitslag zal niemand verbazen: werkelijk het hele partijkartel stemde voor. PVV en FVD zelf deden niet mee aan de stemming: zij lieten weten dat dit zo ondemocratisch is dat ze het op geen enkele manier dan ook serieus willen nemen.
Het is te ranzig voor woorden, maar het achterlijke partijkartel heeft ervoor gestemd om Thierry Baudet te schorsen. Een weeklang mag hij niet meedoen aan debatten, hoewel hij wel mag stemmen. Dit omdat hij zogenaamd niet open is geweest over zijn nevenfuncties; niet omdat die functies niet mogen, maar omdat hij terecht vindt dat dit het bestuur van de Tweede Kamer geen zak aangaat en omdat het allemaal toch al publieke kennis is. 
De uiteindelijke uitslag van de hoofdelijke stemming was 119 voor, 2 tegen. Zelfs dat wanstaltige JA21 was dus voor.
De enigen die hun rug recht hielden waren de PVV en FVD zelf. De Kamerleden van die twee partijen weigerden hier namelijk aan mee te werken, aan deze ondemocratische theatershow. Zij liepen dan ook pontificaal weg toen het stemmen zou beginnen.
In zijn zogenaamde 'stemverklaring' voor de motie legde Baudet uit dat dit natuurlijk helemaal niet om "transparantie" gaat. Iedereen kan zien wat Baudet doet als nevenfuncties. De belastingdienst weet precies hoeveel hij verdient, en hij betaalt netjes belasting.
"Daar gaat dit dus niet over," zei Baudet. "Dit gaat om het fundamentele principe - en dat is ook waarom ik niet meedoe aan de registeren - dat Kamerleden immuniteit horen te hebben in de uitoefening van hun werk en niet door een meerderheid zouden moeten kunnen worden gesanctioneerd."
"Kamerleden horen niet over elkaar te stemmen, hebben geen jurisdictie over elkaar," zei Baudet helemaal terecht. De Kamer hoort de regering te controleren. Punt.
Voor de stemming zei Baudet ook tegen Jaïr Ferwerda dat dit gewoon een aanval op de democratie is:
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Dit is gewoon een schande. Baudet kan nu dus een weeklang zijn kiezers niet vertegenwoordigen in de Tweede Kamer. En nee, het heeft niets te maken met "corruptiebestrijding." Alle financiën van Baudet en zijn nevenfuncties zijn al transparant en gemakkelijk te controleren. De idee dat de Kamer zelf dat ook nog even moet gaan controleren is flauwekul.
Sterker nog, het is in strijd met alle beginselen van de democratie. Baudet zit daar om ons te vertegenwoordigen. Punt. Dat gaat boven álles.
Zo zie je maar weer hoe eng het partijkartel is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten