shutterstock 1974415154

EU-lijsttrekkersdebat verstoord door agressieve pro-Palestina demonstranten: "cut the ties!"

Politiekmei 15, 9:00
Op dinsdagmiddag maakten pro-Palestijnse demonstranten hun aanwezigheid luid en duidelijk door een debat van EU-lijsttrekkers op de campus van de TU Eindhoven te verstoren. Met luidruchtige protesten buiten de ruimte waar het debat plaatsvond, sloegen ze op deuren, schreeuwden ze leuzen zoals ‘stop de genocide’ en ‘cut the ties with Israel’, en zwaaiden ze met Palestijnse vlaggen.
Het debat, dat gericht was op de koers van Europa met betrekking tot innovatie en technologie, werd ontsierd door het onnodige tumult veroorzaakt door de demonstranten. Deze acties, hoewel bedoeld om aandacht te vragen voor een ernstige zaak, waren niet alleen storend maar ook contraproductief en behoorlijk respectloos.
Een woordvoerder van de universiteit merkte op dat hoewel het debat binnen doorging, het volume moest worden verhoogd om het lawaai van buiten te overstemmen. Deze verstoring ondermijnt het recht van anderen om te spreken en te luisteren, en laat zien dat sommige demonstranten bereid zijn om de grenzen van vreedzaam protest te overschrijden.
De universiteit heeft geen gehoor gegeven aan de eisen van de demonstranten om de banden met Israëlische instituties en bedrijven te verbreken. Terwijl het recht om te demonstreren essentieel is in een democratische samenleving, moet het worden uitgeoefend binnen de grenzen van redelijkheid. Die redelijkheid lijkt bij de pro-Palestina demonstranten ver te zoeken.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Bovendien lijken de acties van de demonstranten een gebrek aan begrip te tonen voor de complexiteit van het Israëlisch-Palestijnse conflict. Het bevriezen van samenwerking tussen de Design Academy Eindhoven en Israëlische scholen, hoewel het een symbolisch gebaar kan zijn, doet weinig om een oplossing voor het conflict te bevorderen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten