kaagd66

Ex-D66-Kamerlid Boris van der Ham over MeToo-aanpak ijskoningin Sigrid Kaag: 'Het had allemaal wel wat warmer gekund'

Politiekapr 18 2022, 17:00
Ex-D66-Kamerlid Boris van der Ham reageert op de MeToo-affaire bij D66 en hoe partijleider/ijskoningin Sigrid Kaag deze serieuze kwestie aan heeft gepakt. Zijn kritiek is tekenend voor hoe het er bij die partij aan toe gaat.
Van der Ham heeft de hele situatie natuurlijk op de voet gevolgd en vindt er zo het zijne van. Het is precies de soort kritiek waar D66'ers van in de kramp schieten, want de hele MeToo-situatie is kil, berekenend en formeel aangepakt.
Zo vindt hij het niet kunnen dat het vermeende slachtoffer een paar keer contact heeft gezocht met zowel het partijbestuur als partijleider Sigrid Kaag, en dat daar eigenlijk gewoon niet menselijk op is gereageerd. Vanuit Sigrid Kaag kwam volgens de Volkskrant eigenlijk alleen de reactie: 'Dan moet je je wenden tot de advocaat van onze partij'.
Het zal je maar overkomen! Zit je bij een partij waarvan de kopstukken pretenderen dat er een veilige omgeving voor vrouwen is en waarbij ze er 'alles aan zullen doen' om 'MeToo's' te voorkomen, dan wel hard aan te pakken, en dan komt de partijleider niet verder dan 'ga maar naar de advocaat'.
Naast de treffende woordkeuze ('koud') maakt Van der Ham nóg een sterk punt. Bij D66 volgen ze eigenlijk puur en alleen de procedure die op papier tot een goed resultaat zou moeten leiden. Al het menselijke is eruit. Geen 'goh, wat erg voor je'. Überhaupt geen gesprek met het slachtoffer om ervoor te zorgen dat ze zich gesteund voelt. Niks!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De enige reden dat het D66-bestuur in beweging kwam is door het artikel in de Volkskrant. Met andere woorden: nu het de partij kan schaden komt men in actie. We kunnen met z'n allen wel lollig doen over dat D66 een partij is voor hoogopgeleide managers met hun managersjargon, maar het is daadwerkelijk een kille en zielloze partij met zielloze mensen die radeloos zijn zonder draaiboek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten