Screen Shot 2022 03 12 at 153543

Farid Azarkan furieus na grove duwactie politie Den Haag: 'Heb ik minder rechten?!'

Politiekmaa 12 2022, 15:00
DENK-leider Farid Azarkan is woedend. Toen hij vandaag op campagne was in Den Haag werd hij namelijk opeens geduwd en anderszins lastiggevallen door de politie. De reden? De agenten 'beschermden' Geert Wilders. "Heb ik minder rechten?!" vraagt Azarkan getergd.
Het is algemeen bekend en ook logisch dat Geert Wilders behoorlijk beschermd wordt als hij het land in gaat. Het is dieptriest, maar de veiligheid van de man kan anders gewoon niet gegarandeerd worden.
Maar dit betekent niet dat de mensen die hem beschermen af en toe niet ietwat overdrijven. Dat is duidelijk wat er vandaag gebeurde in Den Haag. DENK-leider Farid Azarkan was daar namelijk, samen met onder meer lokale lijsttrekker Nur Icar, campagne aan het voeren toen hij opeens op grove wijze geduwd werd door de politie. Hij stond rustig te praten met een kiezer, maar bam!
https://twitter.com/DenkNL/status/1502617302692413445
Op Twitter eist Azarkan tekst en uitleg van de minister van Justitie Dilan Yesilgöz én van de korpschef van de gemeente Den Haag. "Heb ik minder rechten?" vraagt Azarkan zich af.
https://twitter.com/F_azarkan/status/1502621390649835521
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Hoewel er veel mensen zijn op Twitter die met Azarkan sympathiseren zijn er ook wat mensen die de actie van de politie wel zeggen te begrijpen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten