shutterstock 2107926329

Filmpje! Arrogante Sigrid Kaag leest journalisten de les: 'Het gaat meer om ophef dan om het slachtoffer'

Politiekapr 21 2022, 18:10
Tijdens de persconferentie van Sigrid Kaag en partijvoorzitter Victor Nogwattes liet die eerste zich behoorlijk gaan. Ze kreeg een paar kritische vragen en het masker van feminisme, vriendelijkheid en openheid werd meteen afgegooid. Boos was ze. En dus las ze alle journalisten de les: of die even iemand naar voren konden schuiven die "nooit fouten maakt." Oh ja, en volgens Harige Hooghartigheid ging het iedereen ook vooral om de ophef en niet om het slachtoffer.
Deze beelden, gemaakt door Sam Hagens van Hart voor Nederland, zeggen echt álles over Sigrid Kaag. Als je dit filmpje ziet weet je hoe deze vrouw werkelijk in elkaar zit; hoe ze over anderen denkt, hoe ze zichzelf ziet, en hoe haar 'nieuwe bestuurscultuur' er werkelijk uitziet.

Als de kritiek je te veel wordt, kun je altijd nog de media de schuld geven. Kaag (wijzend naar de journalisten in de zaal): "Als ik zo kijk, heb ik soms het idee dat het meer over ophef gaat dan over het slachtoffer ... wat er speelt in de media lijkt uit te gaan van aannames."

2.9K
Reply
Desgevraagd of ze niet gewoon "sorry" kon zeggen voor de abominabele manier waarop zij en de rest van de partij omgegaan zijn met de MeToo-crisis rond Frans van Drimmelen reageerde Kaag furieus. "Ik vind het niet lastig om het hier te zeggen. Maar als ik hier zo kijk, de hele week, over de casus zelf, dan heb ik soms het idee dat het meer over ophef gaat en minder over de slachtoffers."
Met andere woorden, of die journalisten niet even netjes terug in hun hok kunnen en mevrouw Kaag de vragen kunnen stellen die mevrouw Kaag graag wil horen?
Vervolgens keek ze heel boos voor zich uit en zei ze: "Het spijt mij! Dat is dieper nog dan ik zeg, ik excuseer me voor iets'." Blijkbaar moet dat dan heel indrukwekkend zijn voor ons gewone burgers.
"Het spijt mij ten diepste en ik neem het mezelf kwalijk," zei ze daarop weer op die boze, hautaine wijze. "En ik bespreek dat graag met het slachtoffer." Ja, ja, blabla. Toen ze iets kon doen deed ze het niet, en pas nu ze tegen de lamp is gelopen vindt ze het opeens allemaal heel erg.
En dan die gezichtsuitdrukking erbij. Brr!

Fouten

Vervolgens werd weer gesteld door een journalist dat ze iets heel "fout" had gedaan, bijvoorbeeld door sms'jes van het slachtoffer eigenlijk gewoon te negeren. "Ja, nou, dan wil ik graag iedereen spreken die nooit fouten maakt in zijn leven," beet Hare Hautainiteit de journalist daarop toe.
Wut?
Toen ze daar op werd aangesproken, dat ze wel erg vijandig overkwam kwam Kaag met het excuus aanzetten dat ze "een jetlag" had. "Ik heb drie uur geslapen de laatste twee dagen."
Oh. Dus? Je bent minister van Financiën en leider van de tweede partij van het land. Dan hoort dat er helaas bij. En als je je echt zo slecht voelde, nou, dan had je de persconferentie maar op een ander moment moeten plannen, bijvoorbeeld morgen in plaats van vandaag.
"Wat mij wel opvalt, en dat zeg ik als politiek leider en als persoon, dat heel veel van wat er ook zegt in de media uit lijkt te gaan van heel veel aannames, en niet altijd van de feiten. We hebben geprobeerd hier de feiten te delen. Dat valt niet altijd goed, dat begrijp ik. Dat bedoelde ik ook met ophef. We kunnen dit ook op een heel beschaafde manier, op een rustige manier, met elkaar bespreken," mopperde ze vervolgens ook nog even.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Als je dit zo ziet is het geen wonder dat deze show "de meest ontluisterende persconferentie in jaren" genoemd wordt door het mediakartel. En dat wil wat zeggen, want datzelfde kartel heeft Kaag de afgelopen jaren immers steevast opgebouwd en neergezet als de toekomstige premier van ons land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten