Filmpje! Gidi Markuszower (PVV) slacht VVD: 'De achterban is tegen de asielwet, maar Hermans probeerde het er toch door te jassen'

Politieknov 08 2022, 13:22
Mark Rutte is terug in Nederland en in de Tweede Kamer omdat hij zijn "wanhopige partij" in het gareel moet proberen te houden nadat fractieleider Sophie Hermans achterlijk genoeg akkoord ging met de asielwet; een wet die totaal niet gesteund wordt door de achterban van de VVD, maar wél door de Haagse fractie en ministers van die nepliberale partij. Dat zei Gidi Markuszower (PVV) bij het debat over het begrotingsdeel immigratie van gisteren (maandag 7 november 2022).
In zijn bijdrage pakt Markuszower Wopke Hoekstra en zijn CDA lekker hard aan. Terecht natuurlijk. Want Flopke beweert nu opeens dat er toch paal en perk gesteld moet worden aan de immigratie... Maar als de verkiezingen van 2023 achter de rug zijn draait hij natuurlijk gewoon weer 180 graden. Geen probleem! 
Maar Markuszower had ook enkele rake opmerkingen voorbereid voor de VVD. Daar is er momenteel paniek. Mark Rutte zelf is ingevlogen om de crisis aldaar te bezweren. Want een deel van de fractie wil niet akkoord gaan met de asielwet. Dit terwijl Sophie Hermans dacht dat ze die wet er snel doorheen kon jassen; dat ze haar fractie gratis even mee zou krijgen.
Dat is dus niet zo. En dat is niet zo gek, aldus Markuszower. Want de eigen achterban van de VVD ziet met lede ogen toe hoe de immigratie steeds maar weer toeneemt, en hoe asielzoekerscentra geplaatst worden in hún woonwijken.
"Ondertussen komt de geur van ontbinding uit de fractiekamer van de VVD," aldus Markuszower. "Want het is crisis daar. VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans had afgelopen vrijdag braaf een dwangwetakkoord gesloten met andere coalitiepartijen, in opdracht van partijleider Rutte."
"Maar de fractie dacht daar toch even anders over. Ze floten haar dit weekend snoeihard terug," ging Markuszower verder. "Dus moet, en ik citeer een anoniem VVD-Kamerlid uit de media vanmorgen, 'dus moet papa komen helpen.' En morgen komt papa Rutte rechtstreeks uit Afrika ingevlogen om de dwangwet door de strot van zijn fractie te drukken. Op verzoek van mevrouw Kaag, natuurlijk. Want zij is de baas in het kabinet. Haar wil is wet. Zij vindt, net als onze staatssecretaris: hoe meer asielzoekers in Nederland, hoe beter."
"De VVD is nu al, wat er ook gebeurt, de grote verliezer van dit zieke spel over de rug van de Nederlander."
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Natuurlijk valt daar weinig aan toe te voegen. Rutte is inderdaad ingevlogen en de fractievergadering is al enige tijd gaande. Toen hij terugkwam stak hij zijn duimpje op (alsof ware hij een rasechte mongool), en zei hij dat het echt wel goed zou komen. Vast wel, inderdaad. Want bij de VVD zijn ze doodsbang voor deze man. 
En dan moet je je eigenlijk afvragen: 'Waarom'? Waarom zijn VVD-fractieleden zo báng voor Rutte? Wat kan hij hen aandoen? Ze zitten in de Kamer. Op z'n slechtst zet hij ze uit de partij. Oké, dan kunnen ze lekker voor zichzelf beginnen. Leuk. Geen fractiediscipline meer. Prima!
Maar nee. Ze bibberen uit doodsangst. En dat is eigenlijk gewoon hartstikke vreemd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten