Filmpje! Roderick Veelo: ''Rob Jetten is totaal niet capabel!"

De Telegraaf columnist en journalist Roderick Veelo was vrijdag te gast in The Friday Move. Het radioprogramma van Wilfred Genee op BNR Nieuwsradio. Veelo zaagt in deze uitzending het kabinet door. Vooral Rob Jetten moet het ontgelden.

Roderick Veelo heeft een duidelijke mening over dit kabinet. Het is middelmatig. Het zijn mensen die elkaar niet vertrouwen. Het is kabinet van weinig daadkracht. Dit kabinet kan daarom elk moment vallen. Alleen denkt Veelo dat het niet voor de kerst valt omdat er daarna niet meer is voor deze partijen. Ze staan er namelijk in de peilingen zeer slecht voor. Het wordt dus een verstandshuwelijk. Wat ook zeer zwak is van dit kabinet dat iemand van buiten wordt gehaald, in dit geval Johan Remkes, om de puinhoop op te ruimen die is ontstaan door het klungelig handelen van het Ministerie van Landbouw

Over de ministers is Veelo ook zeer kritisch. Rob Jetten is niet capabel. Wilfred Genee vndt dat Jetten van het energieprobleem nog van toeten of blazen weet. Hij kan nog niet eens het onderscheid maken tussen stikstof en CO2. Wopke Hoekstra is wel capabel alleen hij zit op de verkeerde departement. Hoekstra heeft het op Financiën goed gedaan in Rutte III. Dit geldt andersom ook voor Sigrid Kaag. Kaag weet volgens Veelo niks van Financiën ze zit er alleen omdat ze in de toekomst Rutte wil opvolgen als premier.

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Roderick Veelo vindt dat Rob Jetten het ministerschap als beloning heeft gekregen voor het waarnemend fractievoorzitterschap tijdens de overgangsperiode van Pechtold naar Kaag. Zo lopen deze hazen natuurlijk in Den Haag daar ben ik het eens met Veelo. Als fractievoorzitter was hij geen leider, maar meer een intermediaire robot. En nu als minister kan hij beter vandaag vertrekken dan morgen, hij laat de hele energiecrisis in de soep lopen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties