screen shot 2023 09 19 at 112418

Filmpje! Sietske Bergsma fileert rechtsstaat-gezeur Pieter Omtzigt: 'Zie de VVD!'

Politieksep 19 2023, 13:30
Tijdens haar wekelijkse Bakkie met Bergsma heeft Sietske Bergsma hard uitgehaald naar de VVD én naar Pieter Omtzigt. Want, zei Bergsma, Omtzigt zegt dat hij mogelijk niet wil samenwerken met de PVV omdat die partij zogenaamd "rechtsstaat ondermijnend" is. Maar dat is praktisch gezien flauwekul. Wie de rechtsstaat wél ondermijnd heeft de afgelopen jaren is de VVD. Als er dus één partij uitgesloten moeten worden om die reden, dan is het niet de PVV, dan is het ook niet FVD, maar dan is het de VVD, de partij van Dilan Yesilgöz.
De grondrechten zijn de afgelopen jaren systematisch ondermijnd, aldus Bergsma. Pieter Omtzigt gaf bij Buitenhof aan dat hij begrijpt dat de vrijheid van meningsuiting er niet is voor oude dametjes in hun breiclub, maar juist voor intense, controversiële onderwerpen en debatten. Maar juist daarom is het gek dat hij de PVV feitelijk uitsluit... terwijl hij tegelijkertijd wél wil samenwerken met de VVD, aldus Bergsma in haar wekelijkse Bakkie.

VVD

Als er één partij is die de rechtsstaat steeds weer ondermijnt, dan is het de VVD, zei Bergsma terecht. Want, zei zij, is het niet de VVD juist die de eigen burgers voorwerp maakt van vervolging, hun grondrechten afpakt, de scheiding der machten afbreekt door ministers te gebruiken om oppositie-politici te laten vervolgen (zie Geert Wilders en nu ook Gideon van Meijeren).
Ja, sommige PVV-standpunten zijn niet-rechtsstatelijk. "Maar als je puur kijkt naar de inbreuk op de rechtsstaat, die letterlijk zijn gepleegd, niet retoriek, maar werkelijke gedragingen," aldus Bergsma, dan is het de VVD die zich daar keer op keer schuldig aan maakt.

Corona

Dat was het geval in de kwestie van de vervolging van Wilders... maar ook, bijvoorbeeld, in de coronatijd. Was het de PVV die ondernemingen afpakte, "die onze kinderen muilkorfde, die ons uitmaakte voor aso's en fascisten? Was het de PVV die dat deed?" vraagt Bergsma retorisch. "Maar nee, de PVV is tegen immigratie en dat is anti-rechtsstatelijk, dat is gewoon zo," vat ze vervolgens de idiote denkbeelden samen van de haters - en, jawel, dus eigenlijk ook van Omtzigt.
In die coronatijd waren er zelfs letterlijk ingrepen door de politie die in strijd met de wet waren. Ze controleerden mensen binnenhuis... Dat mocht niet. Er was geen enkele wet die de politie deze bevoegdheid gaf. Maar het gebeurde. Met steun van de VVD. Sterker nog, onder leiding van een VVD-minister.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS strijden we elke dag weer tegen het partijkartel en het mediakartel. Waarom? Omdat we vóór Nederland staan. We willen een welvarend en vrij land. Het kartel wil dat niet. Maar dit betekent dat we zijn aangewezen op jouw steun. Want het kartel werkt ons op elke mogelijke manier tegen en beschadigt ons ook financieel. Steun ons daarom! Doneer aan DDS via BackMe en help ons het kartel aan te pakken - élke dag weer.

Omtzigt

Kortom, het is leuk dat Omtzigt zich zo zorgen zegt te maken om de rechtsstaat, maar het is wel heel merkwaardig dat hij dat alleen van toepassing acht op de PVV en niet op partijen als de VVD - partijen die wérkelijk in daad, niet alleen in woord, onze rechtsstaat hebben ondermijnd.
"De definitie van de rechtsstaat is versmolten met narratieven en ook Omtzigt zit daar vuistdiep in," aldus Bergsma. "En die narratieven zijn zo onwrikbaar dat ongelimiteerde immigratie niet als tegen de rechtsstaat KAN worden gezien."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten