Filmpje! Thierry Baudet: 'Globalisten zijn nare mensen, die hele nare dingen willen'

Thierry Baudet was onlangs te gast bij de podcasters van Nieuw Geld. Het leverde een mooi gesprek op waarin de FVD-leider rustig kon uitleggen wat hij nou echt denkt over een groot aantal onderwerpen: Het monetaire systeem, persoonlijk succes, Oekraïne en het persoonlijk leven dat schuilt achter Forum.

Het leuke aan zo'n gesprek van 50 minuten, met twee mensen die Baudet laten uitpraten, is dat het veel dieper wordt dan het gemiddelde schreeuwgesprek bij de mainstream media. Daar wordt de hele tijd 'gotcha!' gespeeld: Baudet wordt in de val gelokt, en daarna roepen nepjournalisten heel triomfantelijk dat, zie je wel!, hij eigenlijk hartstikke radicaal is ofzo.

Volg mij op Twitter.

Een bijzonder interessant deel van het gesprek ging over 'het monetaire systeem.' Daarmee doel ik niet alleen op het drukken van geld en dergelijke, maar ook op de relatie tussen noord- en zuid-Europa. Als je alleen die relatie al uitdiept kun je, legde Baudet terecht uit, zien dat het hele EU-project totaal onhoudbaar is - tenzij je de welvaart van het noorden bereid bent op te offeren.

Natuurlijk sprak Baudet ook over "een internationale kliek van mensen" die het allemaal eens zijn met elkaar over de grote vraagstukken - en die hun denkbeelden en toekomstvisie (indien nodig met geweld, trouwens, maar goed) opleggen aan de rest van de mensheid. Inclusief - of zelfs vooral - aan de mensen die daar kritiek op durven te hebben.

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het leuke is dat de heren hem ook vroegen naar zijn recente uitspraak dat hij "gelooft in een samenzweringstheorie... reptielen." "Natuurlijk bedoel ik dit overdrachtelijk," aldus Baudet. "Reptiel betekent naarling, een zeer onaangenaam mens." Hoe hij het ziet is heel duidelijk. "Het zijn in mijn ogen hele nare mensen, die globalisten, die hele nare dingen willen."

Overigens sprak Baudet onlangs ook met Salaheddine Benchiki over het christendom en de islam, de verdeel- en heerspolitiek van de elite, en de grote vragen van het leven. Ook dat is een buitengewoon mooi gesprek.

Lees meer over:
EU Thierry Baudet FVD Nexit Video

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer