[Filmpje] Thierry Baudet maakt zich ernstig zorgen over QR-code-maatschappij: 'Begin van dictatuur'

[Filmpje] Thierry Baudet maakt zich ernstig zorgen over QR-code-maatschappij: 'Begin van dictatuur'

In een nieuw filmpje spreekt Thierry Baudet zijn zorgen uit over het begin van een QR-code-maatschappij. Het is, stelt hij, het "begin van dictatuur." Want op het moment dat mensen een code moeten laten zien om mee te kunnen doen aan het maatschappelijk leven pak je hun vrijheid af.

"Het maakt eigenlijk niets uit wat de aanleiding is voor die QR-code-maatschappij," zegt Thierry Baudet in een nieuwe video. "Het kan een virus zijn, het kan iets anders zijn."

"Maar op het moment," gaat hij verder, "dat je als land accepteert dat burgers een code moeten laten zien met hun medische gegevens, maar het kunnen ook andere gegevens zijn, voordat ze mee mogen doen aan het openbare leven: een café of restaurant in, of naar school, of naar je werk. Op dat moment ben je bezig om de vrijheid van mensen totaal af te nemen."

[video width="720" height="406" mp4="https://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2021/09/bqRFP80_OAGFuz_G.mp4"][/video]

Dat klopt natuurlijk helemaal. Vrijheid houdt in dat je kunt doen en laten wat je wilt, zonder dat a) de overheid jou daarin kan beperken en b) de overheid kan zien wat je allemaal doet. Een zwaar geregistreerde maatschappij is per definitie geen vrije maatschappij. Sterker nog, zo'n maatschappij is juist uitgesproken onvrij.

"Het is het begin van dictatuur," sluit Baudet zijn video dan ook terecht af.

Nou ja, "terecht." Daar valt eigenlijk ook best iets op aan te merken. Want ik denk niet dat het 't begin van dictatuur is, maar het summum ervan. Een dictatuur is niet alleen maar dat een soldaat zijn laars op je nek drukt en je zo in bedwang houdt. Nee. Een dictatuur kan best gevestigd worden met minimaal geweld vanuit de overheid.

Dat zie je nu gebeuren. En Baudet heeft gelijk dat die hele QR-code-maatschappij overduidelijk een teken zijn dat je van een vrij land in een dictatuur beland bent. Alleen is het niet het "begin" ervan, maar de vervolmaking.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En ja, gezien de geschiedenis is het dan natuurlijk alleen nog maar wachten op die soldaat met z'n laars op je strot. Want uiteindelijk komt dat steeds tóch.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties