Filmpje! Thierry Baudet waarschuwt: 'Ze laten nadrukkelijk de mogelijkheid open voor klimaatlockdowns'

Politiekmei 23 2023, 15:00
FVD-leider Thierry Baudet is vandaag langsgekomen bij Ongehoord Nieuws van Omroep ON! Daar vertelde hij dat de controversiële pandemiewet niet alleen gebruikt kan worden in de strijd tegen zogenaamde pandemieën, maar ook - niet schrikken - om klimaatlockdowns af te dwingen. De bovenonsgestelden hebben dat zélf duidelijk gemaakt in debatten met FVD.
"Deze wet maakt het aan de ene kant mogelijk om zonder tussenkomst van de Tweede Kamer, dus zonder democratisch proces, inderdaad nieuwe maatregelen af te kondigen, zoals we die hebben gezien. Dus lockdowns, anderhalve meter, met andere woorden, super ingrijpende maatregelen. Mondkapjes, dat soort dingen allemaal," aldus Baudet tegen presentatrice Raisa Blommestijn.
"Maar het tweede is, en dat is aan het licht gekomen mede door hoe wij allemaal vragen hebben gesteld: dit wordt ook nadrukkelijk gezien, de 'publieke gezondheid' in deze wet, als een breed maatschappelijk concept. Dus het is niet meer zo, 'publieke gezondheid,' alleen dat je ziek wordt en dat je dood gaat. Maar ze zeggen klimaatverandering wordt ook gezien als een bedreiging van de publieke gezondheid. Ze zeggen dus, nadrukkelijk, dat ze de mogelijkheid openlaten om via deze Wet en via de Wereldgezondheidsorganisatie die genoemd wordt, klimaatlockdowns te gaan instellen in de toekomst."
Met andere woorden, vatte Baudet samen, "het is niet alleen dat het makkelijker wordt om nieuwe lockdowns in te stellen vanwege een pandemie of een virus. Maar ook nog een keer wordt de reikwijdte wanneer je dat kunt doen ontzettend uitgebreid."
Dit betekent letterlijk dat klimaatlockdowns en stikstofdowns allemaal "binnen het bereik" komen van "een minister die dat van de ene op de andere dag kan besluiten." Natuurlijk kan de Tweede Kamer dat uiteindelijk terugdraaien, "maar dan is het kwaad al geschied, dan is de lockdown al ingesteld."
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
FVD laat dan ook weten dat de Eerste Kamerfractie van de partij natuurlijk tegen deze wet zal stemmen in de Eerste Kamer vandaag. Want, zegt hij, de wet betekent een serieuze schending van de grondrechten van Nederlandse burgers:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten