Fleur Agema confronteert D66 met leugens OMT en kabinet: 'Er zijn 13 zorgmedewerkers dood!'

Fleur Agema confronteert D66 met leugens OMT en kabinet: 'Er zijn 13 zorgmedewerkers dood!'

Fleur Agema in de Tweede Kamer. Bron: Tweede Kamer / screenshot.

PVV-Tweede Kamerlid Fleur Agema heeft in het coronadebat hard uitgehaald naar het kabinet, het OMT, en de manier waarop beiden het land bestuurd hebben tijdens de eerste fase van de coronapandemie.

Tijdens de inbreng van Paulusma (D66) ging Fleur Agema even goed in op het flauwekulverhaal van de regering. Want, zei de PVV'er, Paulusma gaat in de beantwoording steeds "heel handig om de hete brij heen," maar ze moet gewoon tekst en uitleg geven over haar visie op de rapportage van Nieuwsuur waaruit blijkt dat het OMT absoluut niet onafhankelijk heeft geopereerd.

"Er zijn heel veel bewijzen naar voren gebracht, en één gaat over de onafhankelijkheid van het OMT," aldus Agema. "Op het moment dat ons de hele tijd wordt voorgehouden, 'wij volgen het OMT, het OMT is onafhankelijk,' en het blijkt met bewijs niet zo te zijn - niet één keer, niet twee keer, maar Nieuwsuur heeft vier adviezen die gewijzigd zijn, zelfs tot in de notulen aan toe," ging ze verder.

Dit is inclusief "de bescherming van verpleegkundigen. Dat is ongelooflijk belangrijk geweest. Er werd niet eerlijk gecommuniceerd dat het schaarste was maar dat het niet hoefde bij vluchtige contacten."

"Op welke wijze gaat deze vertrouwensbreuk geheeld worden in de richting van die verpleegkundigen [...] die allemaal zonder beschermingsmiddelen hebben gewerkt omdat dat zogenaamd niet nodig was?" vroeg Agema daarop.

Natuurlijk was het antwoord daarop van Paulusma een hele hoop leeg geblaat. Dat gaan we niet eens uitschrijven. Iets met "proces," "verduidelijking," "ik weet het niet" en "uh, ja... nee, vreselijk." Maar, wilde ze nog wel kwijt, "ik deel het met u" dat Agema zo woedend is.

Agema nam daar logischerwijze geen genoegen mee. "Ik denk het toch niet helemaal," zei de PVV'er daarom... Het gaat [hier] om de vertrouwensbreuk. Op tien februari werd onze complete voorraad beschermingsmiddelen verpatst! aan China - met goedkeuring van het ministerie van Buitenlandse Zaken vertrok er gewoon een vliegtuig vanuit Schiphol. En dat is niet eerlijk gecommuniceerd: 'We hebben het niet omdat we de boel hebben verpatst'."

"Nee, het is niet heel erg nodig," beschreef Agema daarop de leugens van het kabinet, "als u vluchtige contacten heeft. En voor de huishoudelijke hulp is het ook niet nodig."

"Maar de mensen gingen bij bosjes om! IK woon zelf in een wijk met heel veel ouderen. Ik zag ze gaan, met rode blosjes kwamen ze de deur uit, en de kinderen, in de auto... het was heftig. 'We hadden er geen zicht op,' zegt het OVV, maar er is ook gesjoemeld! Er zijn 13 zorgmedewerkers dood!"

Op Twitter kon Agema terecht rekenen op veel steun voor haar mooie interruptie:

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties