Screen Shot 2021 11 11 at 120020

Fleur Agema heeft 2G-plannen kabinet succesvol weten uit te stellen: "Hopelijk komt van uitstel afstel!"

Politiekjan 16 2022, 13:00
Ook het nieuwe kabinet wil graag inzetten op een zogeheten 2G-beleid. Afgelopen vrijdag maakte de nieuwe coronaminister Ernst Kuipers dit bekend, volgens hem gaat dit systeem 'echt werken'. Oppositiepartijen zijn kritisch; PVV-politica Fleur Agema heeft succesvol het voorstel weten te vertragen. Voor de derde maal komt er uitstel.
Als het aan het kritische PVV-Kamerlid ligt dan komt het 2G-systeem er nooit. De voormalig coronaminister Hugo de Jonge kreeg het niet voor elkaar om het 2G-systeem in te voeren, hij stuitte op veel weerstand in de Tweede Kamer. Nu probeert de kersverse minister Ernst Kuipers dit plan te promoten. Kuipers wil zo snel mogelijk een debat. Maar hier heeft PVV-politica Fleur Agema een stokje voor gestoken.
https://twitter.com/FleurAgemaPVV/status/1482397199803863040?ref_src=twsrc%5Etfw
Door de inbreng te vertragen heeft Agema er voor gezorgd dat partijen zich beter kunnen inlezen en voorbereiden op dit debat. En stiekem hoopt de politica dat het continu vertragen van dit plan leidt tot afstel. Maar de grote vraag is hoe realistisch dat is. De Jonge is dan niet meer de minister van VWS, maar Kuipers lijkt evengoed zijn zinnen te hebben gezet op de invoering van een 2G-systeem. Alleen heeft hij hier wel een meerderheid voor nodig in de Tweede en Eerste Kamer.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
De grote vraag is wat de ChristenUnie op dit moment van dit plan vindt. De vorige keer dwarsboomde de partij De Jonge bij een stemming voor dit plan en het zou goed kunnen dat ze ook nu voet bij stuk houden. Voor nu zorgt Fleur Agema in ieder geval voor kopzorgen bij het kabinet. Een snelle invoer van een 2G-systeem wordt op deze manier belemmerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten