portraitfactorynl tweede kamer 145

Formatie Fiasco: Partijleiders in Paniekmodus terwijl de Klok TikT

Politiekfeb 03, 15:00
Het is weer zover. De Haagse klucht rondom de kabinetsformatie heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Terwijl Nederland kreunt onder de problemen die schreeuwen om oplossingen, spelen de zogenaamde 'leiders' van PVV, VVD, NSC en BBB een toneelstukje van 'hard werken' door in het weekend door te praten. Laat ons niet lachen.
De kopstukken, die doorgaans de vrijdag gebruiken om uit te rusten van hun oh zo zware werkweek, zijn plotseling in rep en roer. PVV-leider Wilders probeert de schijn op te houden door te beweren dat "er een beetje druk op de ketel zit". Een beetje druk? Nederland staat op het punt van imploderen door onbeheersbare immigratie, een falend zorgstelsel en een economie die wankelt onder absurde klimaatambities, en deze mensen hebben het over 'een beetje druk'.
VVD's Yesilgöz speelt het spelletje mee en houdt zich op de vlakte met uitspraken als "we gaan het zien". Wat we zien, mevrouw Yesilgöz, is een totale onkunde en een schrijnend gebrek aan daadkracht. Het volk snakt naar leiderschap en visie, maar het enige wat we krijgen zijn loze beloftes en politiek theater. Oh, en opmerkingen als, "Het zijn goede gesprekken, ik hou goede hoop," terwijl het hele land weet dat het héél lastig gaat én dat met name NSC haar best doet de gesprekken te laten klappen.
En dan hebben we nog NSC-voorman Omtzigt, die zogenaamd 'constructieve gesprekken' voert, terwijl het land vraagt om constructieve daden. BBB's Van der Plas probeert tenminste nog de schijn van nuchterheid op te houden door haar ervaring als journalist in te brengen. "Ik ben journalist geweest. Journalisten doen het altijd tegen de deadline aan, dus ik heb geen moeite met deadlines," zegt zij.
Oké. Helaas is er wel een klein probleempje. Als die deadline voor NSC vooral betekent dat het hét moment is om de formatie op te blazen, dan hebben we er alsnog niets aan. En ja, het is duidelijk dat het die kant op gaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten