pieter omtzigt 9o1a6893

Wanstaltig NSC staat op punt formatie op te blazen

Politiekfeb 03 , 12:00
De hypocriete CDA 2.0'ers van NSC staan op het punt om een einde te maken aan de formatiegesprekken met PVV, VVD en BBB. NSC-Kamerleden hebben geen trek in een coalitie met die partijen. Ze zijn links tot op het bot, pro-immigratie, pro-stikstofgekte, en pro-woke. Dit betekent dat de komende dagen een einde komt aan dit proces en dat er gekeken gaat worden naar een kabinet Timmermans I. Online wordt woedend gereageerd op de formatieondermijnende praktijken van NSC.
Bij de NOS vieren ze feest. De publieke omroep weet namelijk dat de formatiegesprekken helemaal niet goed verlopen. "[A]chter de schermen heerst bij Nieuw Sociaal Contract (NSC), de politieke partij van Pieter Omtzigt, grote twijfel over het verloop van de formatiegesprekken met PVV, VVD en BBB," aldus de NOS.
"Fractieleden zouden er huiverig voor zijn om de kersverse naam van de partij te verbinden aan een coalitie met PVV, VVD en BBB," gaat de publieke propagandist verder. Daarop wordt "een betrokkene" geciteerd die laat weten dat wat NSC betreft de enige mogelijk "een zakenkabinet zou zijn." Daarbij moet dan ook nog eens een "politieke afstand van hier tot aan de maan" bij zijn.

Woedende reacties

Op X wordt woedend gereageerd op de NSC-perikelen. Mensen vinden het volkomen belachelijk dat de partij niet meewerkt aan de formatie van het kabinet Wilders I.
Joost Niemoller is één van de mensen die dit al een tijdje voorspelden (wij ook, trouwens. Sterker nog, op verkiezingsavond zelf schreef ik al dat NSC [en de VVD!] een einde zouden maken aan mogelijke onderhandelingen). Hij post er dan ook over met een "told you so!"
X-gebruikers reageren hier furieus op. "Als er nu wéér een kabinet over links komt dan krijg je anarchie," schrijft W. van Dongen bijvoorbeeld. "Ok nieuwe verkiezingen," reageert Marco. "Pietertje wilde toch niet te groot worden en dat gaat dan aardig lukken."
"Was te verwachten," zegt ook ene Symphony. "Omtzigt stuurt aan op een kabinet met GLPvdA, D66 en de rest van het kartel. Het is CDA 2.0 met een hoop kiezersbedrog en valse beloftes."
"Dit is de laatste keer dat Omtzigt zoveel stemmen heeft gehaald," stelt ene Critica&Co daarop. "Twente houdt niet van treuzelaars maar van daadkracht. Wat een kiezersbedrog! Zeg maar dag dag Nieuw Sociaal Contract."
"Het belang van het land en de kiezers staat niet voorop," schrijft weer een andere boze X-gebruiker. "Ter verduidelijking een WEF gestuurde breuk," legt Paul Zaky daarop uit.
Wat er gaande is, is heel simpel. NSC bestaat eerst en vooral uit oud-CDA'ers. Die oud-CDA'ers vonden het stuk voor stuk vreselijk dat hun partij van 2010 tot 2012 samenwerkte met de PVV.

CDA 2.0

Ze willen dat avontuur dus niet herhalen. Sterker nog, daar zijn ze altijd ook open over geweest. Voor de verkiezingen stelde Pieter Omtzigt heel duidelijk dat hij niet met de PVV wilde samenwerken na verkiezingsdag. Bij de VVD kun je spreken van kiezersbedrog. Maar bij NSC niet.
Het enige kiezersbedrog dat de NSC pleegt is dat de partij zichzelf neerzet als 'vernieuwend.' Dat is het niet. Het is gewoon CDA 2.0: een partij die is opgezet omdat het oude CDA niet meer te redden is.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oude politiek. Jij ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en
Het is jammer, maar de mensen die op NSC gestemd hebben met het idee dat Omtzigt en co. vast wel met de PVV zouden willen gaan regeren, waren gewoon dom bezig. Omtzigt en zijn vrienden willen dat niet én zeiden dat ook nog eens heel duidelijk voor 22 november. Als je dan toch nog op zo'n partij stemt onder het motto dat het vast goed komt, tja, dan ben je gewoon onnozel bezig.
Dan had je op een club als FVD moeten stemmen. Een partij die wél graag met de PVV regeert én die had moeten worden voor gesprekken voor een echt rechts kabinet als ze 10 zetels had. Dan had je PVV, BBB en FVD gehad om de kern te vormen van een nieuw kabinet - en de VVD had dan haar ware aard moeten tonen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten