shutterstock 2228395751

RTL plant Olympisch programma met schreeuwende gek Matthijs van Nieuwkerk

Mediafeb 03, 10:00
Nu bekend is geworden dat Matthijs van Nieuwkerk zich nog erger heeft misdragen bij de NPO dan gedacht zou je denken dat commerciële zenders toch maar even geen zaken met hem willen doen. Dat lijkt echter niet het geval. Bij RTL zeggen ze namelijk dat ze aan het uitzoeken zijn of ze een mooi Olympisch programma met hem kunnen maken dit jaar. Leuk hoor!
Bij de NPO is het jarenlang een enorme bende geweest. Types als Van Nieuwkerk hebben zich continu misdragen. Van scheldpartijen tot erger. Er zou zelfs fysiek het één en ander gedaan zijn. Zoals relaties met ondergeschikten tot geweld: werknemers die bij hun nek vastgehouden zouden worden en dergelijke.
Natuurlijk moeten mensen geen watjes zijn. Maar werkelijk geweld? Dat gaat wel heel ver. Het bewijst dat Van Nieuwkerk een doorgeslagen psychopaat is, maar goed, dat wisten we al. Heel veel succesvolle presentatoren zijn dat. Daarom maken ze ook heel goede programma's, maar wil je vooral niet te veel met ze te maken hebben.
Hoe dan ook, hoewel de NPO Van Nieuwkerk nu uitspuugt - na hem jarenlang aan het werk te hebben gelaten en zelf optimaal van hem te hebben geprofiteerd, trouwens - denken de commerciëlen daar heel anders over. RTL laat weten dat er momenteel onderzoek wordt gedaan naar de mogelijkheid om deze zomer een Olympisch programma met hem te maken ronduit de Olympische Spelen vanuit Parijs.
Met andere woorden, Van Nieuwkerk heeft zich volgens Suzanne Kunzeler van BNNVARA schuldig gemaakt aan "fysiek en seksueel grensoverschrijdend gedrag," maar bij RTL vinden ze dat allemaal niet erg genoeg om hem geen baan meer te geven.
Tja. Waarom zouden ze ook? Ten eerste lijkt het er niet op dat hij daadwerkelijk de wet met voeten heeft getreden - hoewel hij trouwens wel aangepakt had kunnen worden voor werkelijk fysiek wangedrag als het dichtknijpen van de keel van een medewerker. Dat is gewoon mishandeling.
Ten tweede is de kans dat Van Nieuwkerk zich nog eens zo gaat gedragen in de ogen van RTL vrijwel zeker minimaal. De man zal zijn lesje geleerd hebben. De tijden zijn veranderd. Het wangedrag van bij de NPO kan niet meer. Doet hij dat wel, dan wordt hij direct ontslagen én is het ook meteen einde carriere. Voor eens en altijd.
Ten derde en ten slotte is de kans groot dat Van Nieuwkerk heel wat geld gaat binnenhalen voor RTL als hij een programma maakt. De man is immers één van de grootheden van de Nederlandse tv. Als iemand dit kan, dan is hij het. RTL is niet de NPO. De zender moet het van succesvolle programma's hebben.
De kan is dus groot dat Van Nieuwkerk inderdaad aan de slag gaat bij RTL. En ja, dan past een programma rond de Olympische Spelen in Parijs natuurlijk heel goed bij hem.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten