screen shot 2024 02 03 at 103053jpg

Kijk! NPO probeert Caroline van der Plas en boeren tegen elkaar uit te spelen

Politiekfeb 03, 9:00
Het is hilarisch om te zien. De boeren zijn boos. Ze zijn aan het demonstreren. Niet zo gek, want ze worden kapotgemaakt. Vervolgens zeggen ze dat ze minister Piet Adema onder druk gaan zetten... en gebruikt de NPO dat om Caroline van der Plas en de boeren tegen elkaar uit te spelen. Wat goedkoop.
De voortrekker van FDF maakte onlangs een video die hij opnam bij een boerenactie. Je zag wat brandende paletten achter zich. Vervolgens zei hij dat met name Piet Adema én Harm Holman van NSC binnenkort "in de belangstelling" zullen komen te staan van de boeren. Niet zo gek, want die mafketels zijn bezig met het stikstofdebacle en proberen stikstof te gebruiken om boeren te slopen.
Zulke uitspraken zijn heel normaal. Hij bedreigde niemand. Als boze burger gaf hij alleen aan dat er directe kritiek gaat komen op Adema en Holman - mogelijk ook acties. Let wel, zolang dat vreedzaam gebeurt mag dat. Een minister mag natuurlijk prima zelf het onderwerp zijn van demonstraties. Hij mag aangesproken worden op zijn wanbeleid. En hij mag ook door de mangel gehaald worden.
Toch vinden ze dit bij de NPO zogenaamd weer heel eng. En dus gebruikten ze de video van FDF om Caroline van der Plas daarmee te confronteren en haar en de boeren tegen elkaar uit te spelen.
Gelukkig was Van der Plas slim genoeg om daar niet in mee te gaan. Sven Kockelmann probeerde het dapper, maar de BBB-voorvrouw had daar geen trek in. Dat soort tactieken zijn puur bedoeld als afleiding, zei ze terecht, terwijl het nu juist een keer over de inhoud moeten hebben.

Koekje van eigen deeg

"De weerstand tegen Piet Adema als landbouwminister is natuurlijk helemaal niet nieuw," aldus Van der Plas tegen de vreselijk hypocriete Kockelmann. "Het is niet alsof hier nu iets heel bijzonders wordt gezegd."
Vervolgens reageerde Kockelmann daarop met: "Je zou er een verkapt dreigement in kunnen horen!"
Van der Plas had daar geen geduld over. "Oh ja, dan gaan we het daar weer over hebben." Nee, zei ze, daar doet ze niet aan mee. Het is tijd om de problemen van de boeren op te lossen.
"Als aan talkshowtafels alleen maar gesproken wordt over de toon en over dat er pallets in de brand staan en autobanden... Het is niet voor niets, Sven, dat boeren overal in Europa in opstand komen," ging Van der Plas verder. En dat ze het over Holman en Adema hadden vindt Van der Plas helemaal geen dingetje.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de goedkope spelletjes van de NPO. Wij staan PAL achter de boeren. Denk jij er net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons elke dag weer op te komen voor de boerenhelden!
"Ik zie er geen bedreiging uit," zei de BBB'er daarop. "Het zijn hele harde woorden, maar er worden ook heel harde daden gepleegd tegen de boeren. Dat zeg ik net al. Stapelende regelgeving, ze worden neergezet als dierenbeulen, gifspuiters, milieuvervuilers. Ik begrijp het heel goed. De boosheid is gewoon enorm op dit moment."
En daar moest Kockelmann het tot zijn grote spijt mee doen. Van der Plas heeft geen zin in die simpele spelletjes over 'de toon' van het debat. De boeren liggen onder vuur, ze vechten voor hun voortbestaan. Als ze dan soms wat grote, harde woorden gebruiken: so be it.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten