shutterstock 1947477457

Tweede Kamer ontmaskert NPO: Transparantie eindelijk afgedwongen over belastingverslindende topverdieners

Politiekjan 24, 17:00
Het is eindelijk zover: de doofpotcultuur van de NPO wordt doorbroken. De Tweede Kamer dwingt deze staatsgefinancierde omroep tot transparantie over de topverdieners schrijft de Telegraaf. In een tijd waarin de NPO meer dan een miljard euro – ons belastinggeld! – ontvangt, is het schandalig dat we nog moeten vechten voor inzicht in hun uitgaven.
Dankzij de heldhaftige inspanningen van Kamerleden Claire Martens (VVD) en Mona Keijzer (BBB) wordt het nu eindelijk helder: wie profiteert er van onze centen? De NPO, die blijkbaar denkt dat ze boven de wet staan, moet nu openheid van zaken geven. Geen achterdeurconstructies meer, geen schimmige deals met presentatoren via bv’s.
Deze stap is een overwinning voor de belastingbetaler. Jarenlang hebben we ons blauw betaald aan een omroep die zich gedraagt als een losgeslagen cowboy, zonder verantwoording af te leggen. Het is tijd dat deze geldverslindende machine haar boeken opent. We willen weten waar elke cent naartoe gaat, vooral als het gaat om topsalarissen die de Balkenendenorm omzeilen.
De ergernis is groot, en terecht. De NPO heeft gefaald in haar wettelijke taak tot transparantie, ondanks herhaalde verzoeken vanuit de Kamer, de Rekenkamer en het Commissariaat voor de Media. Dit is geen klein bier; het gaat om de integriteit van een publieke instelling die draait op ons geld.
Met dit register wordt een lange periode van geheimzinnigheid en wanbeheer afgesloten. Het is een eerste stap naar het herstellen van het vertrouwen in een systeem dat al te lang heeft gehandeld zonder rekenschap te geven. Wij, de belastingbetalers, hebben het recht om te weten hoe ons geld wordt besteed. Het is hoog tijd dat de NPO dit respecteert en zich conformeert aan de eisen van transparantie en verantwoordelijkheid.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Het is een goede dag voor de democratie, een slechte dag voor de NPO. De waarheid zal nu eindelijk aan het licht komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten