portraitfactorynl tweede kamer 108

Knettergek! Demissionair kabinet trekt miljarden euro's uit voor aanpak van stikstofcrisis

Politiekjan 24, 18:00
Het demissionaire kabinet heeft blijkbaar geld te over voor een aanpak van de stikstofcrisis. Bijna 3 miljard euro wordt er voor de zomer vrijgemaakt, alsof het niets is. En waar gaat dat geld naartoe? Ruim 1,3 miljard euro wordt zonder blikken of blozen uitgetrokken voor de plannen van de provincies. Het demissionaire kabinet schuift ook nog eens 1,45 miljard euro naar voren voor de vrijwillige opkoopregeling van veehouders. Vrijwillig? Alsof deze hardwerkende mensen een keuze hebben in de zaak.
Het lijkt erop dat de overheid zichzelf het recht heeft toegeëigend om te bepalen welke bedrijven mogen blijven bestaan en welke niet. Gelukkig moet het nog door zowel de Tweede als de Eerste Kamer worden goedgekeurd. Volgende week wordt er gedebatteerd in de Tweede Kamer over de begroting van het ministerie van Landbouw. Laten we hopen dat onze volksvertegenwoordigers hun verstand gebruiken en niet zomaar akkoord gaan met deze geldsmijterij.
Ondanks het demissionaire karakter van dit kabinet, vinden ze het blijkbaar nog steeds noodzakelijk om miljarden te pompen in plannen die nog niet eens goed zijn doorgerekend. Het is een schande dat ze denken dat ze dit soort beslissingen kunnen nemen zonder een degelijk mandaat van de kiezers.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
De provincies vroegen afgelopen zomer om veel meer geld dan het kabinet oorspronkelijk wilde vrijmaken. Op basis van hun eigen berekeningen denken ze dat er ruim 58 miljard euro nodig is. Maar goed, de plannen van de provincies worden blijkbaar de komende tijd nog verder uitgewerkt. Het is aan een volgend kabinet om te bepalen hoeveel geld er werkelijk nodig is. Laten we hopen dat dat kabinet wat meer gezond verstand heeft en niet zomaar met belastinggeld smijt alsof het confetti is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten