Beelden! Duitse boeren komen hard in actie: Blokkeren de hele boel

Buitenlandjan 08 , 9:30
Het gaat maar door met de Duitse boeren. Deze agriculturele helden doen geen stap terug en blijven demonstreren. Ook vandaag. Zo hebben ze een blokkade opgezet bij de Brandenburger Tor in Berlijn. Dat was al om 07:15 uur. En ze zijn nog lang niet klaar.
In Nederland houden de boeren zich al een tijd gedeisd - eigenlijk sinds de Provinciale Statenverkiezingen en de winst daarbij van BBB. In Duitsland zijn ze daarentegen nog maar net begonnen. En dat zal Berlijn weten ook. De boeren zorgen namelijk voor flink wat onrust. Ze blokkeren overal wegen en maken duidelijk dat ze pas ophouden als hun eisen ingewilligd zijn.
En nee, het gebeurt niet alleen in Berlijn. De boeren zijn ook actief bij andere steden. In Dresden begonnen ze vanmorgen vroeg óók met demonstreren. Dat deden ze door de opritten van de snelweg A4 te blokkeren. Niet omdat ze een hekel hebben aan mensen die rustig naar hun werk willen rijden, maar omdat ze ervan overtuigd zijn dat ze alleen door voor sociale onrust te zorgen Berlijn kunnen overtuigen om antiboerenbeleid helemaal in te trekken.
Het is ongelooflijk om te zien hoe de boeren het overal in Europa moeten ontgelden. Of, beter gezegd: in het rijke deel van Europa. Blijkbaar mogen ze nog wel boeren in Polen en Oekraïne (LOL), maar in Duitsland en Nederland worden ze weggepest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten