screen shot 2022 06 25 at 07

Van Haga waarschuwt voor gevaar Omgevingswet: een wolf in schaapskleren die Nederlandse eigenaren en ondernemers bedreigt

Politiekjan 05, 17:00
Met de nieuwe Omgevingswet op komst, zet Nederland een gevaarlijke stap richting regentendictatuur, waarbij het eigendomsrecht van burgers en ondernemers keihard onder vuur ligt. Wybren van Haga slaat in zijn column op indepen.eu de spijker op zijn kop: deze wet is niets minder dan een staatsgreep verpakt in bureaucratische taal, een directe aanval op de vrijheid en rechten van boeren, bouwers en eigenaren.
Laten we duidelijk zijn: deze wet is een wolf in schaapskleren. Waar vroeger de Kroon als baken van rechtvaardigheid en controle fungeerde in onteigeningszaken, geeft de nieuwe Omgevingswet carte blanche aan lokale overheden. Geen toetsing meer door de Kroon, maar een open deur voor lokale bestuurders om hun groene waanideeën en klimaatobsessies op te dringen aan de bevolking. Landeigenaren en boeren zijn vogelvrij verklaard en kunnen hun land kwijtraken zonder rechtvaardige toetsing waarschuwt van Haga.
En dan hebben we het nog niet eens over de vage, nietszeggende criteria die nu als basis voor onteigening kunnen dienen. Alles wat maar riekt naar klimaat, natuur of andere vage ‘leefomgeving’-criteria kan nu gebruikt worden om eigendom te ontnemen. Dit is een regelrechte aanval op het Nederlandse platteland en de agrarische sector, die de ruggengraat van ons land vormen.
Ook voor onderemend Nederland heeft van Haga een waarschuwing. De Omgevingswet betekent ook dat ondernemers die getroffen worden door onteigening, geen redelijke voorschotten meer krijgen. Ze moeten maar zien hoe ze rondkomen terwijl ze jarenlang procederen voor een vergoeding. Dit is niets minder dan een financiële doodsteek voor de hardwerkende Nederlander, die zijn eigendom en inkomstenbron ziet verdampen. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt ook de ‘lex silencio positivo’ afgeschaft. Dit betekent dat ondernemers niet langer kunnen rekenen op een vergunning als de overheid slaapt. Dit is de doodsteek voor ondernemersgeest en innovatie in ons land.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
De conclusie is onmiskenbaar: de Omgevingswet is een catastrofe voor eigendomsrechten en ondernemerschap. Het is tijd dat we onze stem verheffen tegen deze socialistische greep naar macht en controle. Zoals Margaret Thatcher terecht zei: “Het probleem met socialisme is dat andermans geld op een gegeven moment op is.” De Omgevingswet is niets anders dan een socialistisch paard van Troje, en het is aan ons om dit monster te stoppen voordat het te laat is. Van Haga geeft als taak aan de nieuwe coalitie mee om dit monster te temmen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten